11.8 C
De Bilt

Klimaatweek 2022 – Ook Steenbergen Doet Wat!

Van 31 oktober tot en met 6 november 2022 is de Nationale Klimaatweek. Dan komt heel Nederland in beweging om zich in te zetten voor een beter klimaat. Van inwoners tot de overheid en van het bedrijfsleven tot brancheorganisaties: iedereen kan bijdragen. Ook Steenbergen Doet Wat! Elke dag heeft de gemeente Steenbergen een actie die in het teken staat van het klimaat.

KlimaatPraat!

Een van die acties is ‘KlimaatPraat!’. Op donderdag 27 oktober 2022 staat er al een verdiepende bijeenkomst gepland met een dertigtal inwoners die hebben aangegeven vooraf mee te willen denken. Met de input hiervan gaat de gemeente Steenbergen de kernen in en met inwoners in gesprek. Daar worden vragen gesteld als: ‘Wat verwacht u van het klimaat in de toekomst?’ ‘Hoe gaan we samen aan de slag voor een klimaatbestendige gemeente?’ en ‘Maakt u zich wel eens zorgen om het klimaat?’. Iedereen kan en mag meepraten. Met de uitkomst van deze sessies gaat de gemeente een klimaatstrategie opstellen.

De planning voor ‘KlimaatPraat!’ is als volgt: 

  • Maandag 31 oktober – ‘KlimaatPraat!’ in Nieuw-Vossemeer
  • Dinsdag 1 november – ‘KlimaatPraat!’ in Kruisland en Welberg
  • Woensdag 2 november – ‘KlimaatPraat!’ in Steenbergen
  • Donderdag 3 november – ‘KlimaatPraat!’ in Dinteloord
  • Vrijdag 4 november – ‘KlimaatPraat!’ in De Heen – Benedensas

De tijden zijn te vinden op: https://www.gemeente-steenbergen.nl/klimaatweek.

Informatieavond ‘Energierekening verlagen’

Ook de stijgende energierekening is een belangrijk onderwerp in de Klimaatweek. Veel inwoners maken zich zorgen. Daarom organiseert het Regionaal Energieloket, waar de gemeente Steenbergen bij is aangesloten, een informatieavond ‘Energierekening verlagen’ op dinsdag 1 november, 19:30 uur. Op deze informatieavond wordt aan de hand van praktische voorbeelden uitgelegd hoe inwoners het energieverbruik kunnen verlagen. Dit begint bij een beter inzicht in de energierekening. Er worden vragen behandeld als: ‘Waar kan ik het beste op besparen: gas of elektriciteit?’ en ‘Hoe werkt het nieuwe prijsplafond?’

Inwoners krijgen daarnaast slimme tips om zelf aan de slag te gaan. Tijdens de hele avond is er ruimte voor vragen via de chat. Aanmelden voor deze avond kan via https://www.gemeente-steenbergen.nl/klimaatweek.

#SteenbergenDoetWat

Naast de ‘KlimaatPraat!’-sessies en de informatieavond, zijn er ook verschillende berichten en video’s te vinden op de social media kanalen van de gemeente Steenbergen. Een inwoner vertelt bijvoorbeeld over hoe hij is begonnen met verduurzamen. Ook wordt er door middel van een video ingegaan op wat de gemeente doet om zelf te verduurzamen en inwoners hierbij te helpen. 

Programma Klimaatweek

Wethouder Remery kijkt alvast vooruit naar een week vol klimaatactie: “We hebben een mooi programma opgesteld voor de Klimaatweek in onze gemeente. Inwoners die zelf in actie komen, kunnen hun actie of initiatief delen met ons via de hashtag #SteenbergenDoetWat op Facebook of Instagram en de gemeente Steenbergen te taggen. Zo hopen we vele inwoners te inspireren om te werken aan een duurzamere gemeente!”

De acties per dag zijn in te zien op de actiepagina: https://www.gemeente-steenbergen.nl/klimaatweek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio