12.5 C
De Bilt

Klimbos Bergen op Zoom nu nog groter! 

Afgelopen weken is er hard gewerkt door de bouwploeg van Klimbos Nederland om Klimbos Bergen op Zoom nog groter te maken. Het Klimbos in natuurgebied Brabantse Wal heeft namelijk een nieuwe route erbij gekregen en daarbij komt het totaal op 10 klimroutes! Vanmiddag werd deze route feestelijk geopend door de abonnementhouders van het Klimbos, zij mochten de route als eerste klimmen.

Klimbos Bergen op Zoom

De wens voor een 4e juniorroute, met voornamelijk zip-lines, was er al langer voor het grootste klimbos in Noord Brabant. “Bij Klimbos Bergen op Zoom merkten we dat onze juniorklimmers ook graag een tokkelroute zouden willen doen. Echter is de bruine route enkel toegankelijk voor klimmers groter dan 1,40m lang. Hierdoor kwamen we op het idee om een junior-tokkelroute te realiseren. Voor reguliere klimmers, die de bruine route wat te spannend vinden, is er dus nu ook een alternatief.“, aldus Ashley Godeschalk, locatiemanger in Bergen op Zoom.

Na het doorknippen van het oranje lint met de grote schaar, was er ruimte voor een glaasje Bubbelfris én uiteraard kon daarna de route geklommen worden. 

Klimbos Bergen op Zoom is onderdeel van Klimbos Nederland met in totaal 5 locaties. Naast het Brabantse Klimbos zijn dat Klimbos Apeldoorn, Klimbos Lage Vuursche, Klimbos Dordrecht en Klimbos Ruurlo. Ieder Klimbos heeft verschillende routes waar voor jong en oud 3 uur aan klimplezier te beleven valt.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio