8.8 C
De Bilt

Kom erbij tijdens de Week tegen Eenzaamheid

Van 28 september tot en met 4 oktober vindt de Week Tegen Eenzaamheid plaats. Landelijk, maar helaas ook in Roosendaal, voelt ruim 40% van de inwoners zich regelmatig eenzaam. Zowel jong als oud. In Roosendaal organiseren we verschillende extra activiteiten rondom dit thema. Startend met de kennisavond op 27 september in het HUIS van Roosendaal.

Kennisbijeenkomst 27 september

De aftrap van de Week tegen Eenzaamheid is in het HUIS van Roosendaal op woensdagavond 27 september en wordt geopend door wethouder Evelien van der Star. Aansluitend is er van 19.00 tot 21.30 uur een gratis kennisbijeenkomst over eenzaamheid. Ruud Korsuize, Specialist Eenzaamheid, vertelt deze avond meer over wat eenzaamheid nou eigenlijk is en hoe je een ander of jezelf kunt helpen. Vervolgens gaan deelnemers hierover met elkaar in gesprek. Iedereen is welkom om aan te sluiten bij deze bijeenkomst. Aanmelden kan met een e-mail naar ner@roosendaal.nl. Spontaan langskomen mag ook, maar het aantal plaatsen is beperkt.

Activiteiten voor jongeren tijdens Week tegen Eenzaamheid

Bijzondere aandacht in deze week gaat uit naar jongeren, waarvoor Epic Youth en het jongerenwerk van WijZijn Traverse Groep een online pubquiz en een Fortnite Squad-toernooi organiseren. Daarnaast kunnen jongeren deelnemen aan een muziekbingo bij JoinUs. Het volledige programma is te vinden op www.roosendaalvoorelkaar.nl/week-tegen-eenzaamheid-2023.

Het hele jaar door

Naast de activiteiten tijdens de Week Tegen Eenzaamheid worden er het hele jaar door mooie ontmoetingsmogelijkheden en cursussen aangeboden. Bijvoorbeeld de gratis cursus creatief leven voor volwassenen, die start op 25 oktober in buurthuis Keijenburg. Het gehele aanbod vind je op www.roosendaalvoorelkaar.nl

Heb je vragen of behoefte aan een gesprek?

Het Netwerk Eenzaamheid Roosendaal (NER) geeft vorm aan deze week in de gemeente Roosendaal. Het NER is een samenwerking van 12 lokale organisaties. Zij zetten zich deze week en de rest van het jaar in om inwoners, jong en oud, met elkaar in contact te brengen. Eenzaamheid bespreekbaar te maken en langdurige eenzaamheid te voorkomen.

Als inwoner kun je voor informatie, advies en ondersteuning terecht bij Inwonersondersteuning Roosendaal. Bel (0165) 75 00 50 of stuur een mail naar contact@ioroosendaal.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio