12.5 C
De Bilt
dinsdag, 24 mei 2022

Denk mee over laadpalen in de gemeente Steenbergen

Steenbergen – Gemeente Steenbergen begint het nieuwe jaar duurzaam en plaatst nieuwe laadpalen voor elektrische auto’s. In samenwerking met de provincie Noord-Brabant komen er een aantal nieuwe laadpalen in de kernen Steenbergen, Dinteloord, Kruisland en Nieuw-Vossemeer. Inwoners kunnen meedenken over de definitieve locaties.

Laadpalen

Steeds meer mensen rijden in een elektrische auto. Ook in de gemeente Steenbergen. Dit is goed voor het milieu en dus erg duurzaam. Deze auto’s moeten ook worden opgeladen. Dit kan met de oplaadstations die de komende jaren geplaatst worden in de gemeente Steenbergen.

Denk mee

Iedere inwoner van de gemeente Steenbergen mag meedenken over de definitieve plaatsing van de laadpalen. Dit kan door het invullen van een online enquête. In deze enquête is ook een kaart te vinden waarop alle laadpalen staan. Via deze kaart kan iedereen reageren op locaties en bestaat de mogelijkheid om alternatieve locaties aan te wijzen in de directe omgeving. Invullen van de enquête kan tot en met 8 februari via www.gemeente-steenbergen.nl/laadpalen.

Meerjarenplan

Het bedrijf Vattenfall heeft de gemeente geholpen met het bepalen van de locaties van de palen. Er is onder andere gekeken naar de behoefte van inwoners en ondernemers, ligging van elektriciteitskabels, groenvoorziening, parkeervakken en parkeerdruk. Zij hebben er rekening mee gehouden dat er in alle kernen van de gemeente uiteindelijk een dekkend netwerk is waarbij binnen 250 meter loopafstand een oplaadstation staat. Dit netwerk kan niet in zijn geheel het komende jaar worden gerealiseerd. Daarom is er een plan gemaakt om de komende jaren stap voor stap de palen te plaatsen. Voor 2025 moeten alle palen er staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio