23.5 C
De Bilt

Leegstaand pand transformeert tot bruisende huiskamer voor wielerliefhebbers

Het project VOLOP Roosendaal, dat in opdracht van de gemeente Roosendaal wordt uitgevoerd, plaatst het vierde initiatief in een leegstaand pand. De tentoonstelling ‘Op de pedalen’ laat de bloeiende geschiedenis zien van de wielersport in de gemeente Roosendaal en geeft een mooi beeld van de grote wielerrondes, zoals de Tour de France.

VOLOP-initiatieven

De eerste drie VOLOP-initiatieven hebben hun intrek genomen in de plint tussen de Raadhuisstraat en Nieuwe Markt. Dit keer is het de beurt aan de Stichting Pont des Arts. Deze Roosendaalse stichting organiseert al een aantal jaar exposities van geheel verscheidene aard.

Zo waren er in de voormalige winkel van Jan Snel schilderijen van Jos Antens te zien en vooral ook in de Brugstraat waar lang geleden de City bar een geliefkoosde plek voor de commando’s was, waren o.a. de Stadsnomaden en foto’s uit de archieven van RBC en het Norbertus lyceum tentoongesteld. Met dan nu voor de komende 4 maanden tot eind augustus 2024 een tentoonstelling ‘Op de pedalen’ die in het teken staat van de Wielerzomer en dat alles in het pand van Koninvest aan de Oude Markt op nummer 39a.

VOLOP Roosendaal

Maruja Gutierrez van VOLOP Roosendaal vertelt: “Sinds de start van VOLOP Roosendaal ben ik in nauw overleg met de enthousiaste leden van Stichting Pont des Arts. Toen zij me vertelden over hun idee, was ik direct enthousiast. Ook vastgoedpartner Koninvest Vastgoed was meteen aan boord toen ze hoorde van dit initiatief. We wisten al snel dat we dit gezamenlijk wilden realiseren. ‘Op de Pedalen’ biedt een plek waar wielerliefhebbers hun passie kunnen delen en herinneringen ophalen, en natuurlijk de Tour de France kunnen volgen. Maar eigenlijk is het voor elke bezoeker de moeite waard!”

Pand komende maand ingericht

De komende maand zal het pand worden ingericht en worden alle voorbereidingen getroffen voor een bruisende start, want er staat veel op de agenda. Zo krijgen de Roosendaalse evenementen als de Nationale Jeugdronde, de Volksronde, de Draai van de Kaai, de Hel van de Pin en de Montventoppers in deze heuse huiskamer op Markt 39a een podium. Kortom er is van alles te zien wat met fietsen te maken heeft. Met daarbij de mogelijkheid voor een fotoworkshop met bekende Roosendaalse fotografen. En het idee is er om Touretappes live te laten zien en fraaie wielerfilms te vertonen. Als kers op de taart komt Jef Rademakers voorlezen uit eigen werk. Het definitieve programma volgt in de laatste week van mei.

Roosendaal wielerhart van West-Brabant

Een tevreden wethouder Sanneke Vermeulen licht toe over het project in een leegstaand pand: “Dit initiatief is een mooie aanvulling op onze ambitie het wielerhart van West-Brabant te zijn. De Wielerzomer in Roosendaal start op zaterdag 8 juni met de ZLM-tour en ik vind het prachtig dat we dit allemaal in ons mooie Roosendaal verwezenlijken. Het is bovendien een verrijking voor onze binnenstad. Het geeft promotie en maakt ons nog meer bewust van onze rijke sporthistorie.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio