23.8 C
De Bilt

Lekker buiten bewegen in calisthenics park

Hoogerheide – Afgelopen week een calisthenics park geplaatst. Dit kwam tot stand op initiatief van enkele Ossendrechtenaren en met ondersteuning van het dorpsplatform Ossendrecht. De gemeente Woensdrecht heeft dit park laten plaatsen in de speeltuin aan de Molenstraat/Bevrijdingstraat te Ossendrecht .

Wat is een calisthenics park?

Calisthenics is een trainingsvorm waarbij je het lichaam traint via kracht – en conditieoefeningen. In tegenstelling tot de bekende trainingsvormen in krachthonken wordt hier geen gebruik gemaakt van apparatuur of gewichten. De enige weerstand die je krijgt, is het lichaamsgewicht zelf. Op basis daarvan kan je via diverse oefeningen jouw kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en flexibiliteit verbeteren. Bij de toestellen staat ook een informatiebord met oefeningen voor beginners en gevorderden. Jong en oud kunnen gebruik maken van het toestel.

Wethouder Jeffrey van Agtmaal: “Met dit calisthenics park bieden we een nieuwe bewegingsvorm aan voor iedereen die lekker buiten en kosteloos wil sporten. En je hoeft echt niet perse een geoefend sporter te zijn om het te gebruik en. Ik heb al gezien dat kinderen het ook leuk vinden om erop te klimmen of eraan te hangen”.

Buiten sporten van belang

Initiatiefnemers Rob en Astrid: “Buiten sporten en bewegen is altijd goed en wellicht in deze corona tijd nog meer van belang. Juist in deze tijd van thuis werken en misschien minder bewegen de mogelijkheid hebben in je eigen omgeving wat extra te bewegen en oefeningen te kunnen doen. Van de speeltuin wordt heel goed gebruik gemaakt. Het calisthenics park is hierop een welkome aanvulling voor zowel jeugd als volwassenen”.

“Als dorpsplatform zijn we trots dat we deze initiatiefnemers hebben kunnen ondersteunen en met hun hebben mogen samenwerken. Initiatiefnemers die naast veel kennis en enthousiasme ook bereid waren om zelf dingen op te pakken. Dankzij hen kunnen we voor wat betreft het sporten in de open lucht zeggen ‘Ossendrecht heeft het’”, aldus Adrie van der Vliet (voorzitter dorpsplatform Ossendrecht).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio