12.4 C
De Bilt

Lezing Marco Vermunt over Kasteel van Wouw

Vanwege de Maand van Geschiedenis (oktober) organiseert Stichting In den Scherminckel met groot genoegen een lezing van Marco Vermunt over Kasteel van Wouw. Op donderdagavond 20 oktober zal stadsarcheoloog Vermunt de lezing ‘De terugkeer van het verdwenen kasteel van Wouw’ verzorgen. Het kasteel van Wouw was bijna verdwenen. Maar zeer weinig mensen wisten waar het ooit had gestaan. Door grootse archeologische opgravingen is de afgelopen jaren dit verdwenen kasteel weer terug in beeld gekomen.

Kasteel van Wouw

Vanaf de 13e eeuw gold het kasteel van Wouw als een belangrijke woonplaats voor de heren – en later de markiezen van Bergen op Zoom. De oorspronkelijke burcht groeide in de 15e eeuw uit tot een indrukwekkende vesting, met daarbinnen een woonverblijf, ruime tuinen, een gracht, meerdere bijgebouwen en twee grote poortgebouwen. Na belegering, plundering en verval, werd het kasteel vanaf 1605 ontmanteld en verdween het kasteel in de loop der eeuwen uit het beeld. Tot een aantal jaren geleden archeologische opgravingen leidden tot bijzondere ontdekkingen en zeer veel vondsten.

Stadsarcheoloog Marco Vermunt

Stadsarcheoloog drs. Marco Vermunt begeleidde deze opgravingen. Hij zal tijdens deze lezing uitleg geven over de bijzondere (her)ontdekking en de bijzondere geschiedenis van het kasteel van Wouw. Vanzelfsprekend zal hij ook aandacht besteden aan enkele van de duizenden archeologische vondsten.

De lezing zal plaatsvinden in Den Enghel, Grote Markt 19, Bergen op Zoom.

Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur.

De entreeprijs is € 5,00 (SIDS donateurs gratis*).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio