14.5 C
De Bilt

Bergen op Zoom – Even een ommetje maken; wie kent dat niet. Dat doe je altijd dichtbij huis. In je eigen buurt waar je alle mooie plekjes kent en waar je gewoon naartoe loopt om even te genieten. Dus hoe leuk zou het zijn als iedereen deze streek via jouw ommetje leert kennen? Help mee en stuur een foto van de mooiste plek in je omgeving. En maak op 10 juli bovendien kans op een echte Waterpoort beleving.

6 nieuwe wandelroutes

Rondom het Volkerak-Zoommeer ligt Waterpoort. Een prachtige plek om te wonen, te werken en te recreëren. De organisatie Waterpoort stimuleert op allerlei manieren initiatieven om het gebied nog mooier te maken. Dit jaar is het thema: Landschap in beweging. Om te bewegen zijn er al heel wat fietsroutes, maar leuke wandelroutes zijn tot nu toe schaars. Daar wil de organisatie verandering in brengen. In samenwerking met IVN Natuureducatie worden er 6 korte ommetjes ontwikkeld.

Waterpoort ommetjes

Voor de ommetjes vragen we de hulp van de bewoners. Want die kennen de  natuur in hun omgeving het beste. Doe je mee? Maak een foto van het mooiste natuurplekje in jouw buurt en vertel kort waarom het voor jou zo speciaal is. Ben je misschien op dat bankje ten huwelijk gevraagd en staan jullie initialen er nog ingekerfd? Leerde je vissen in dat ene kanaal? Of is dit dé plek waar je reeën kunt spotten? Langs deze unieke en persoonlijke natuurmonumentjes worden zes nieuwe ommetjes uitgestippeld. Tijdens de wandeling komt het landschap tot leven door te luisteren naar de verhalen in de IVN Routes app.

Samen aan de slag!

Deel voor 1 juli 2023 de foto van je favoriete plekje uit de gemeente Tholen, Goeree-Overflakkee, Bergen op Zoom, Steenbergen, Halderberge of Moerdijk op www.waterpoortwerkt.nl/mijn-waterpoort. Schrijf er een korte toelichting bij van maximaal 100 woorden. Alle inzenders ontvangen een uitnodiging voor een inspirerende Waterpoortbijeenkomst op maandagavond 10 juli op Fort Sabina. Tijdens deze speciale avond presenteren we de inzendingen en maken we een start om de ommetjes uit te werken. Met hulp van een professionele storyteller gaan we aan de slag om bij de foto’s pakkende teksten te schrijven voor de IVN Routes app.

De twee mooiste inzendingen ontvangen die avond een leuke prijs. Meer weten? Kijk op www.waterpoortwerkt.nl/mijn-waterpoort.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio