11.5 C
De Bilt
dinsdag, 28 juni 2022

Nachtelijk doorkomst Roparun in Roosendaal

Roosendaal bereidt de nachtelijk doorkomst van de deelnemers aan de Roparun voor. In de nacht van zondag 5 juni op maandag 6 juni komen de estafettelopers dwars door het centrum van Roosendaal. Er wacht ze een warm onthaal. Stichting Doelbewust, horeca, VVV/Citymarketing en de gemeente zijn van plan om er een groot feest van te maken.

Eerste keer doorkomstplaats Roparun

Roosendaal is voor de eerste keer een doorkomstplaats voor het evenement. Een unieke aangelegenheid. Het is de bedoeling dat de lopers bij het passeren van de Markt de gehele nacht worden aangemoedigd door familie, vrienden en fans. De eerste sporters worden rond 23.00 uur in Roosendaal verwacht. Een werkgroep is momenteel bezig om die doorkomst vorm te geven. In het gehele Pinksterweekend wordt trouwens ook het HapStap Festival georganiseerd. 

Roosendaalse teams

Er gaat uiteraard veel aandacht uit naar de twee Roosendaalse teams die meedoen aan de Roparun. Het gaat daarbij om team 146 Thorrunners Roosendaal en team 233 Team Doelbewust. Beide teams zijn hard aan het trainen voor deze 31e editie van het sportevenement. Dit jaar doen er in totaal 224 teams mee en vindt de Roparun volledig plaats binnen Nederland.

Doorkomst

Burgemeester Han van Midden is uitgenodigd om de lopers welkom te heten en een hart onder de riem te steken. Hij zal de hele nacht aanwezig zijn bij de doorkomst op de Markt, ter hoogte van de Sint Jan. Burgemeester Han van Midden heeft een speciale band met de Roparun. In het verleden was hij diverse keren teamleider van het gemeentelijke Ropatunteam van Rotterdam.

Goede doel

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van normaliter Parijs, Bremen en Almelo naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Kijk voor meer informatie op https://roparun.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio