11.8 C
De Bilt
zondag, 22 mei 2022

Nieuw coalitieakkoord “Gewoon Samen Doen!” bijna gereed

Steenbergen – Afgelopen weken hebben Gewoon Lokaal!, VVD en CDA gewerkt aan een coalitieakkoord. Dit akkoord, met als titel “Gewoon Samen Doen!” is nu in concept gereed en wordt dinsdag 5 juni om 19 uur gepresenteerd aan de pers. Omdat de coalitiepartijen streven naar een breed draagvlak onder de gehele gemeenteraad, werd het akkoord 24 mei in concept naar de andere partijen verzonden. Daarnaast zijn de namen van de nieuwe wethoudersploeg bekend. Samen met de burgemeester vormen zij het nieuwe college van burgemeester en wethouders.

Gewoon Samen Doen!

Gewoon Samen Doen! is de titel van het concept coalitieakkoord. In het akkoord staan de doelstellingen en activiteiten voor de komende bestuursperiode beschreven.

Het coalitieakkoord is vandaag in concept naar de andere partijen van de gemeenteraad gestuurd. Deze krijgen de gelegenheid hun opmerkingen en suggesties bij de formateur naar voren te brengen. Waar mogelijk en wenselijk geven de coalitiepartijen Gewoon Lokaal!, VVD en CDA deze inbreng een plek.

Kandidaat-wethouders

De namen van de nieuwe wethoudersploeg zijn bekend. Dit zijn Wilma Baartmans (huidige fractievoorzitter Gewoon Lokaal!), Esther Prent (Gewoon Lokaal!), Petra Lepolder (huidige VVD-wethouder) en een nieuw gezicht binnen Steenbergen, Koos Krook (CDA). Hij woont in Made en is op dit moment wethouder in de gemeente Neerijnen.

De verdeling van de portefeuilles is op dit moment nog niet bekend en wordt tijdens de eerste vergadering van het nieuwe college vastgelegd.

Vervolg

De datum waarop het nieuwe college van burgemeester en wethouders wordt geïnstalleerd is op dit moment nog niet bekend. Naar verwachting zal dit begin juni zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio