22.8 C
De Bilt
dinsdag, 17 mei 2022

Nieuw college aan de slag: Gewoon Samen Doen!

Steenbergen – Maandagavond 11 juni zijn de wethouders van het nieuwe college van burgemeester en wethouders van de gemeente Steenbergen benoemd. Dit gebeurde tijdens een bijzondere raadsvergadering.

Het nieuwe college bestaat naast burgemeester Ruud van den Belt uit vier wethouders. De wethouders Wilma Baartmans, Esther Prent, Petra Lepolder en Koos Krook zijn door de gemeenteraad benoemd en geïnstalleerd. Daarmee is een eind gekomen aan het formatieproces en gaat het nieuwe college aan de slag met de afspraken uit het coalitieakkoord 2018-2022 “Gewoon Samen Doen!”.

Twee nieuwe raadsleden

Doordat twee leden van de fractie van Gewoon Lokaal! benoemd zijn tot wethouder, zijn Dennis van Agtmaal en Monique van der Blom in dezelfde vergadering namens Gewoon Lokaal! in de gemeenteraad geïnstalleerd.

Wilma Baartmans (Gewoon Lokaal!)

Wilma Baartmans is sinds 1994 lid van de gemeenteraad en was al eerder, van 2005 tot 2010, wethouder in Steenbergen. Daarmee is Wilma al bijna 25 jaar actief in het openbaar bestuur. Wilma is 40 jaar getrouwd, heeft drie kinderen en twee kleinkinderen. Ze gaf tot voor kort les op ‘t Ravelijn en was mentor van klas 3 mavo.

Wilma: “Ik wil me vooral inzetten voor natuur en milieu en het verbeteren van de biodiversiteit. Met bijzondere aandacht voor bijen en insecten. Verder gaan we een herdenkingsbos aanleggen en wil ik ervoor zorgen dat inwoners beter de weg weten te vinden naar de middelen die er zijn voor armoedebestrijding. Ook wil ik me sterk maken voor onze monumenten. In het bijzonder de Gummaruskerk. En wil ik zorgen dat de canon van Steenbergen het daglicht gaat zien.”

Esther Prent (Gewoon Lokaal!)

Esther Prent woont samen en heeft twee zonen. Ze is geboren en getogen in Dinteloord. Na enkele jaren elders te hebben gewoond, is Esther weer terug in het dorp. Sinds 2005 werkt Esther bij de NHTV (Hogeschool) in Breda in verschillende functies, waarbij dienstverlening aan het hoger onderwijs steeds centraal staat. Het laatste jaar heeft zij gewerkt als projectmanager voor de ontwikkeling van een campus, met de daarbij behorende (nieuwe) faciliteiten voor studenten, medewerkers en gasten van de Breda University, zoals de nieuwe naam van de hogeschool luidt

Esther: “Ik wil graag een bijdrage leveren aan het verbinden van inwoners, verenigingen, ondernemers, gemeente en buurgemeenten. Ik vind het belangrijk dat mensen elkaar persoonlijk leren kennen, gaan samenwerken en hun eigen rol pakken. Als gemeente kunnen wij thema’s laten samenkomen en initiatieven vanuit de gemeenschap ondersteunen. Daarbij wil ik extra aandacht geven aan kinderen en jongeren, zodat ook zij een rol hebben bij de plannen en initiatieven in onze gemeente.”

Petra Lepolder (VVD)

Petra is getrouwd, heeft drie kinderen en woont sinds 2000 in Dinteloord. Ze is opgegroeid onder de rook van Rotterdam, in Spijkenisse. Nadat ze in verschillende management en managementondersteunende functies in het bedrijfsleven heeft gewerkt, heeft Petra de overstap gemaakt naar een baan als bestuurder in haar “eigen” gemeente. De afgelopen vier jaar is zij wethouder geweest in Steenbergen en ze kijkt ernaar uit om deze functie de komende collegeperiode voort te zetten.

Petra: “Heel graag zet ik me nóg vier jaar in voor de inwoners van Steenbergen, zodat ik kan doorbouwen op het fundament van de afgelopen vier jaar. Mijn drijfveer is de wereld om ons heen een beetje beter te maken.”

Koos Krook (CDA)

Koos is 50 jaar, gehuwd en heeft twee dochters. Koos is opgegroeid in Friesland en heeft een achtergrond in de gezondheidszorg. Hij heeft de HBO opleiding Verpleegkunde en Gezondheidswetenschappen voltooid. Hij is werkzaam geweest als verpleegkundige, onderzoeker, docent en senior preventiefunctionaris bij de GGZ Midden Brabant. Van 2006 tot 2010 was Koos wethouder in de gemeente Drimmelen. Hierna is hij 2,5 jaar actief geweest in de gemeenteraad van Drimmelen, als fractievoorzitter namens het CDA. Vanaf 2012 is hij wethouder in de gemeente Neerijnen geweest.

Koos: “Ik vind het belangrijk dat mensen zich veilig voelen, verblijven en opgroeien in een omgeving die zorg draagt voor elkaar. De lokale overheid staat naast hen en ondersteund hen en hun directe omgeving waar nodig. Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan een samenleving die leefbaar is.”

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio