23.5 C
De Bilt

Nieuwbouw school in Klein Zundert bereikt hoogste punt

Zundert – De bouw van de nieuwe Sint Antonius basisschool in Klein Zundert (gemeente Zundert) verloopt voorspoedig. Deze maand is het hoogste punt bereikt. En de planning is nog altijd dat de nieuwbouw eind november wordt opgeleverd.

Aan de Klein Zundertseweg in Klein Zundert wordt sinds oktober 2023 hard gebouwd aan de nieuwe Sint Antonius basisschool. Nu het geraamte van kalkzandsteen staat en het dak erop zit, is de aannemer gestart met het plaatsen van de kozijnen van het duurzame Accoya hout. Daarmee worden de eerste tekenen van het uiterlijk van het schoolgebouw zichtbaar.

Bezoek aan de bouwplaats Klein Zundert

Het college van B&W bracht op 21 mei een bezoek aan de bouwplaats, waarmee ze de middag afsloten, nadat ze eerder ook langs gingen bij de Koutershof in Rijsbergen en gemeenschapshuis Levenslust in Klein Zundert.  Bij de nieuwbouw kregen ze een rondleiding door het gebouw van SPOZ-bestuurder Leonie van Breda en schooldirecteur Vera Martens, aangevuld met technische updates vanuit de aannemer VBbouw. De aannemer zal in de zomervakantie doorwerken, weliswaar op een lager pitje.

Wethouder Onderwijs, Judith Kuijpers, kijkt met een positief gevoel terug op het bezoek aan de school: “Het is prachtig om te zien hoe de school steeds meer gestalte krijgt. Er wordt ontzettend hard gewerkt door de aannemer, en de nieuwbouw verloopt dan ook voorspoedig. Complimenten aan een ieder die zich dagelijks inzet voor de realisatie van een nieuwe school voor Klein Zundert”.

Het schoolplein wordt dé centrale speelplek van Klein Zundert

Rondom het schoolgebouw komt een openbaar, groen speelterrein. Dit wordt dé centrale speelplek van Klein Zundert. Dit is in lijn met het Speelbeleid 2022-2023 waarin de gemeente onder meer als doel heeft dat er in elke kern of buurt een centrale speelplek komt. Dit is een plek iedereen kan spelen, bewegen en ontmoeten. Voor het ontwerp in Klein Zundert hebben heel veel mensen meegedacht: leerlingen, leerkrachten, omwonenden, het gehandicaptenplatform, de KBO, de dorpsraad en andere betrokkenen hebben tijdens diverse sessies hun ideeën gegeven.

Met hun leuke ideeën is een creatief team aan de slag gegaan. Door de uitgangspunten van het speelbeleid te combineren met al hun wensen is een schetsontwerp opgesteld voor een mooie groene speel-, leer- en ontmoetingsplek. Op dit moment wordt het ontwerp omgezet in een definitief plan binnen de middelen die beschikbaar zijn. Nadat de school is opgeleverd, wordt er gestart met het realiseren van de speelplek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio