2.8 C
De Bilt

Nieuwe methode rattenbestrijding succesvol

Roosendaal – Gisterenavond, 8 september, heeft gemeente Roosendaal een nieuwe methode van rattenbestrijding getest. Een gecertificeerde rattenbestrijder heeft in het Vrouwenhof ratten beschoten met een persluchtbuks. Deze methode van ratten bestrijden blijkt succesvol.

Pilot krijgt vervolg

De rattenbestrijder was gisterenavond tussen 21.00 en 23.00 uur actief in het Vrouwenhof. Dit heeft een totaal van 10 dode ratten opgeleverd. Een mooi resultaat voor een pilot. Zeker gezien het feit dat er heel veel planten met bladeren zijn die het zicht beperken. Het beschieten van de ratten in het Vrouwenhof was een eerste test in gemeente Roosendaal. Hoewel de methode al enige tijd in verschillende gemeenten in Zuid-Holland wordt toegepast, is het pas sinds begin dit jaar toegestaan in provincie Noord-Brabant. Omdat deze pilot een positief resultaat heeft opgeleverd, wil de gemeente deze manier van rattenbestrijding hoogstwaarschijnlijk vaker gaan toepassen.

Werkwijze

Een gecertificeerde rattenbestrijder voert de werkzaamheden uit, samen met twee flora en fauna medewerkers van de gemeente. Hij begint met een observatie om de situatie in beeld te krijgen. Hiervoor gebruikt hij een thermische camera. De rattenbestrijder gebruikt een persluchtbuks met nachtzichtapparatuur. Er wordt zeer gericht geschoten met een speciale loodvrije stopkogel, die de rat op slag doodt. De kogel blijft in de rat en veroorzaakt geen beschadigingen. De kogeltjes zijn extreem lichtgewicht. Hierdoor zijn deze na 30 meter al niet meer gevaarlijk voor mens, huisdier of inventaris.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio