16.6 C
De Bilt

Nieuwe Ommetjes in Kruisland onthuld

Kruisland Met de onthulling van het informatiebord op het plein voor de kerk werden de Ommetjes in Kruisland op maandag 24 oktober officieel geopend. Na de oproep van de gemeente Steenbergen om de wandelroutes te actualiseren, is de dorpsraad van Kruisland enthousiast aan de slag gegaan. Dit resulteerde in 3 nieuwe en vernieuwde wandelroutes door het unieke Kruislandse landschap.

In de gemeente Steenbergen is het mooi fietsen en wandelen in de natuur. Omdat de gemeente recreatie en toerisme wil ontwikkelen heeft de gemeente opgeroepen om de wandelroutes in de kernen te actualiseren.

Nieuwe plekken ontdekken

“Eigenlijk zijn het vier routes”, zegt Ad Hellemons, voorzitter van de dorpsraad Kruisland. “Eén van de 3 routes is namelijk op twee manieren te lopen. Toen we startten met dit project was er één bestaand Ommetje in Kruisland. Wij hadden het idee om een klein netwerk van Ommetjes te creëren met het centrum van het dorp als startpunt.

Op plein voor de kerk staat nu een informatiebord waar alle Ommetjes en achtergrondinformatie op te zien zijn. Om de Ommetjes te realiseren, werkten we samen met verschillende partijen zoals particulieren, de buitendienst en het Waterschap. Ik ben blij met het resultaat en heb na 37 jaar in Kruisland nog prachtige nieuwe plekken ontdekt.”

Afwisselende routes

De Ommetjes starten vanaf het plein voor de kerk en leiden door het polderlandschap langs de Cruijslandse kreken, beken en dijken. De wandelaar kan kiezen uit afwisselende routes van 3, 5, 7 of 9 kilometer. De herfst(vakantie) is een mooie periode om de Ommetjes te komen ontdekken.  

Er worden ook routefolders ontwikkeld, deze verschijnen komend voorjaar.

Onthulling in Kruisland

Op maandag 24 oktober heeft de dorpsraad samen met Maurice Remery, wethouder toerisme en recreatie, de Ommetjes officieel in gebruik genomen. Maurice Remery: “In onze kernen vind je veel mooie natuur. Ik ben blij dat het initiatievenfonds heeft kunnen bijdragen om dit nog meer onder de aandacht te brengen. Dankzij de inzet van de dorpsraad zijn deze mooie routes tot stand gekomen. Inwoners en bezoekers kunnen met deze Ommetjes ontdekken wat Kruisland te bieden heeft en genieten van de prachtige natuur.”

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio