23.7 C
De Bilt

NK Tijdrijden in de gemeente Steenbergen: ‘Trots op deze gouden combinatie’

Het NK Tijdrijden vindt dit jaar plaats in de gemeente Steenbergen. Dit dankzij de inspanningen van de Stichting Wielercriterium Steenbergen. Op woensdag 19 juni is Steenbergen het decor voor de Nederlandse kampioenschappen tijdrijden in alle categorieën. Van de nieuwelingen en junioren tot en met de belofte- en de elite-/profrenners: ze komen allemaal in actie op een uniek parcours door onze polders. Start en finish zijn in het hart van de vestingstad.

Zo komt de rijke geschiedenis samen met het sportieve karakter dat ook van oudsher onlosmakelijk is verbonden met onze gemeente. Voor de Stichting Wielercriterium Steenbergen wordt het NK Tijdrijden een nieuw hoogtepunt op haar toch al indrukwekkende erelijst.

Goud in handen met NK Tijdrijden

Burgemeester Ruud van den Belt kijkt reikhalzend uit naar het NK Tijdrijden. ,,Betere promotie voor onze gemeente is ondenkbaar. Daarnaast kan ik heel goed begrijpen dat de KNWU opnieuw dankbaar gebruik maakt van de grote betrokkenheid, deskundigheid en ervaring van de Stichting Wielercriterium Steenbergen, die al 80 jaar wielerevenementen organiseert. Er staan meer dan 200 vrijwilligers klaar om alle deelnemers en bezoekers een onvergetelijke dag te bezorgen. Steenbergen wordt landelijk op de kaart gezet als een prachtige omgeving om te fietsen en te recreëren. We hebben hier ook wat dat betreft goud in handen en nu wordt er ook nog eens om goud gestreden. Wat willen we nog meer?”

Speciale herinnering

Wethouder Esther Prent van sport en onderwijs is ook helemaal in haar nopjes met het NK Tijdrijden, mede door de verbinding die de Stichting Wielercriterium Steenbergen rondom dit sportieve spektakel heeft gemaakt met scholen en jongeren in onze gemeente. ,,Zo’n evenement past bovendien perfect bij ons lokaal preventieakkoord, dat erop gericht is om iedereen meer te laten bewegen en een gezonde leefstijl te promoten. Het spreekt daarom voor zich dat we hieraan graag onze medewerking verlenen. En de kampioenen kunnen sowieso rekenen op een speciale herinnering aan deze titelstrijd in Steenbergen.”

De winnaars van alle categorieën die aan de start verschijnen krijgen volgens de burgemeester een speciale herinnering mee naar huis, waaruit blijkt dat zij – net als Steenbergen – goud in handen hebben.

Fantastische promotie

Van den Belt ziet het NK Tijdrijden in Steenbergen als een gouden combinatie, waarbij het rijke (vesting)verleden van de stad, de schoonheid van de omliggende polders en het sportieve karakter van de gemeente met elkaar worden verbonden. ,,Met de Markt en Gummaruskerk als decor voor start en finish maken we op een fantastische manier promotie voor Steenbergen. Met het zomerseizoen voor de boeg, trekt dat vast en zeker weer nieuwe toeristen hier naartoe.”

Thuiswedstrijd voor bondscoach

Extra bijzonder is dat het NK een thuiswedstrijd is voor bondcoach en voormalig Nederlands kampioen wielrennen Koos Moerenhout. Na de 12de editie van Koos Moerenhout Classic (KMC) van een paar weken terug, komt nu zijn eigen selectie van topcoureurs naar Steenbergen.

Meer informatie

Op https://wielercriteriumsteenbergen.nl/nk-tijdrijden/ staat alle informatie over het programma, parcours, deelnemers, verkeersinformatie en wegafsluitingen. Het belooft een mooi sportspektakel te worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio