13.3 C
De Bilt

Ondernemers en gemeente zorgen voor permanente feeërieke verlichting van monumenten

Middelburg – Donderdag 15 maart vindt het officiële startmoment plaats van de permanente verlichting van twee monumenten in Middelburg. Wethouder Johan Aalberts zal onder toeziend oog van genodigden de verlichting van het stadhuis en de Kloveniersdoelen aansteken. Naast het stadhuis en de Kloveniersdoelen volgt later dit jaar nog de Lange Jan. De Vereniging Ondernemers Middelburg (VOM) zal de aanlichting van de Gasthuiskerk realiseren.

Onderdeel actieplan binnenstad

In het actieplan Binnenstad zijn een aantal wensen benoemd om de levendigheid en aantrekkelijkheid van de binnenstad te behouden dan wel te versterken. Een van deze punten was het aanlichten van de vele monumenten in Middelburg. De verlichting van de monumenten in Middelburg is een lang gekoesterde wens van de ondernemers. De vele monumenten maken dat Middelburg een bijzondere binnenstad is. Dat de monumenten ’s avonds veelal niet te zien waren, was velen een doorn in het oog. Door de aanlichting worden ‘s avonds begin- en eindpunten van de winkelstraten gemarkeerd.

Samenwerking gemeente en ondernemers

De regiegroep Actieplan Binnenstad, bestaande uit ondernemers, de VOM en gemeente, gaf het Amersfoortse bureau New Urban View opdracht voor de uitvoering van het verlichtingsplan. Afgelopen maanden werkten zij hard aan de realisatie van de verlichting.

Gratis parkeren donderdag 15 maart

Vanaf donderdag 15 maart kan het winkelend publiek ’s avonds genieten van de nieuwe verlichting van het stadhuis en de Kloveniersdoelen. Op deze dag kan iedereen vanaf 18.00 uur gratis parkeren in de binnenstad (let op: geldt niet voor de parkeergarages).

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio