18.4 C
De Bilt
zondag, 3 juli 2022

Opvang is nodig, Roosendaal stelt vijftig plekken ter beschikking

Roosendaal – Gemeente Roosendaal stelt net als de gemeenten Oss en Eindhoven, plekken beschikbaar voor de opvang van asielzoekers vanuit Ter Apel. Aan deze opvang is ontzettend hard gewerkt, zowel ambtelijk als bestuurlijk, want plekken om mensen op te vangen zijn zeer schaars in Roosendaal.

Daarom is goed gekeken naar de omgeving van huisvertingslocatie en hoe dit in te vullen met de huidige opdracht die er ligt. Deze vijftig extra plekken hebben geen invloed op de huidige woningvoorraad. Wethouder René van Ginderen; “De huidige situatie in Ter Apel is schrijnend. Vanuit gemeente Roosendaal dragen wij in deze (crisis)situatie ons steentje bij”.

Komende week eerste asielzoekers opvangen

Vanaf aankomende week komt er een tijdelijke locatie beschikbaar voor de minimale periode van drie maanden waarbij we asielzoekers vanuit Ter Apel een plaats kunnen aanbieden. Burgemeester Han van Midden hierover “Ook Roosendaal neemt de verantwoordelijk die past bij de omvang van onze gemeente en de nijpende situatie die plaatsvindt in Ter Apel. Die situatie is namelijk ongehoord en ongekend voor een land als Nederland”. Het harde werken stopt niet nu er een locatie is georganiseerd. We werken nauw samen met het Rode Kruis om de mensen hier een veilige omgeving te bieden.

Uiteraard wordt de omgeving rondom de nieuwe opvanglocatie als eerste persoonlijk geïnformeerd door de gemeente. Daarom doet de gemeente nu nog geen nadere uitspraken over de locatie van de opvanglocatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio