17.2 C
De Bilt

Pilot ‘Buddysysteem Veteranen’ binnenkort in de gemeente Bergen op Zoom van start

Het NLVi start begin december met een pilot ‘Buddysysteem Veteranen’. Kapitein Ad Potters, zelf actief dienend militair, veteraan en werkzaam binnen het NLVi, cluster Erkenning & Waardering, is de kartrekker van dit initiatief. Kapitein Potters: “In diensttijd wordt aan iedere soldaat een ‘buddy’ toegewezen. Een buddy is een maatje waar je oog voor hebt en waarmee je je zorgen (in vertrouwen) deelde.

Dit ‘buddysysteem’ was er niet voor niets en het voorkwam dat iemand alleen stond. Helaas lijden vandaag de dag steeds meer mensen aan eenzaamheid, ook onder veteranen. Met deze pilot willen we onderzoeken of er behoefte is aan een maatje”.

Buddy voor veteranen beschikbaar

400 Veteranen uit de gemeente Bergen op Zoom ontvangen deze week een brief van het NLVi waarin zij aan kunnen geven wel of niet behoefte te hebben aan een buddy. Als de behoefte er is, wordt een buddy aan hen gekoppeld. Deze toekomstige buddy wordt dan gevonden binnen het sociale netwerk van defensie, het betreft hier dus geen (social) mediacampagne.  

Burgemeester Petter ondersteunt dit initiatief van harte. “Eenzaamheid treft een toenemend aantal veteranen, in combinatie met soms andere uitdagingen waarmee zij worden geconfronteerd. Als burgemeester en mede namens het gemeentebestuur van Bergen op Zoom beveel ik het initiatief van harte aan. Een goede zorg voor mensen die zich hebben ingezet en/of nog steeds inzetten voor een veiligere wereld vinden we erg belangrijk”, aldus burgmeester Petter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio