21.2 C
De Bilt

Plan Vittoria: Huurwoningen in De Groene Vaart

De gemeente Halderberge gaat met het plan Vittoria op het terrein van het voormalig sportpark Pagnevaart in Oudenbosch een nieuwe woonwijk realiseren. Voor een deel van de grond heeft de gemeente een koopovereenkomst gesloten met Koninvest. Zij gaan samen met Aan de Stegge Roosendaal (ADSR) een wooncomplex van 24 betaalbare appartementen in het middeldure huursegment realiseren, bestemd voor senioren. Aan dit plan geven ze de naam ‘Vittoria’.

Het plan Vittoria wordt een duurzaam wooncomplex met 24 gelijkvloerse appartementen met parkeervoorzieningen op eigen terrein. Het wooncomplex is bestemd voor senioren en het gebouw wordt ook specifiek ingericht voor deze doelgroep door onder andere de aanwezigheid van collectieve woonvoorzieningen en de beschikbaarheid van thuiszorg van Thuiszorg West Brabant.

De Groene Vaart

Het wooncomplex komt straks midden in de nieuwe woonwijk De Groene Vaart te staan. In de rest van de wijk worden percelen verkocht aan particulieren voor zelfbouwen. Daarnaast bouwt projectontwikkelaar Van Wijnen koopwoningen voor starters, gezinnen en senioren. Wethouder Hans Wierikx: “Dit plan draagt bij aan een gevarieerde woonwijk met een mooi en divers aanbod aan woningen. En de woningen geven de mogelijkheid voor senioren om langer thuis te blijven wonen. Er is veel vraag naar dit type woningen.”

Initiatiefnemers Vittoria

Directeur Joost Konings van Koninvest: “Wij zijn blij verheugd dat we, in samenwerking met lokale partners, aan de slag kunnen in onze mooie buurgemeente Halderberge. Vittoria zal na realisatie langdurig verhuurd worden door Koninvest Vastgoed.”

Commercieel Manager Dennis Cobelens van Aan de Stegge Roosendaal: “Het wooncomplex Vittoria is een uitstekend voorbeeld van ADSR’s toonaangevende rol als regionale bouwpartner voor wonen en zorg. We zijn trots op ons team en de lokale partners die gaan bijdragen aan dit succesvolle project.

Om een positieve impact te hebben op de lokale gemeenschap, hebben we bewust gekozen om zoveel mogelijk lokale partners bij het project te betrekken. Hierdoor versterken we niet alleen de regionale economie, maar zorgen we er ook voor dat het wooncomplex een waardevolle toevoeging is voor de gemeente Halderberge.

Ontwikkelingen

Bij interesse in plan Vittoria en de ontwikkelingen hiervan, kunnen mensen zich aanmelden bij Koninvest Vastgoed. In de loop van komend jaar wordt een speciale projectsite ingericht met daarop meer informatie en uiteraard de mogelijkheid tot inschrijving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio