1.6 C
De Bilt

Preventie met Gezag: gemeente Bergen op Zoom ontvangt 1,5 miljoen om jeugdcriminaliteit te voorkomen

Gemeente Bergen op Zoom ontvangt van het Rijk voor de komende 3 jaar een subsidie van 1,5 miljoen euro voor Preventie met Gezag. Dit landelijk programma Preventie met Gezag wil voorkomen dat kinderen, jongeren en jongvolwassenen in de leeftijd van 8 tot en met 27 jaar in de (georganiseerde en ondermijnende) jeugdcriminaliteit terecht komen, of daar verder in afglijden.

Preventie met Gezag

De gemeente kreeg op dinsdag 13 februari een bezoek van de directeur van het ministerie van Justitie en Veiligheid, mevrouw Steenbergen. Zij deelde mede dat Bergen op Zoom is uitgekozen om de komende 3 jaar deel te nemen aan het landelijk programma Preventie met Gezag. De gemeente krijgt hiervoor 0,5 miljoen euro per jaar. Burgemeester Margo Mulder is blij met deze financiële bijdrage. “Jongeren zijn onze toekomst en verdienen een goede toekomst. Maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Voor sommigen liggen criminele verleidingen op de loer. Met dit programma willen we de weerbaarheid van die jongeren vergroten en initiatieven ontplooien die voorkomen dat ze afglijden in de criminaliteit.”

Aanpak

De gemeente zorgt samen met diverse partners zoals Politie en Zorg- en Veiligheidshuis voor de uitvoering van dit programma. Zij gaan dit de komende tijd met elkaar verder vorm geven; dit gebeurt op lokaal niveau met lokale invulling. Het streven is om te starten in juli 2024.  “Het Rijk monitort de activiteiten en kijkt samen met ons naar wat wel en niet werkt. We kijken dus naar praktijksituaties, in combinatie met wetenschappelijke kennis en ontwikkelingen en sturen bij als dat nodig is.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio