4.2 C
De Bilt

Prinses Beatrix bij herdenking Watersnoodramp in Oude-Tonge

Prinses Beatrix is op 1 februari 2023 aanwezig bij de herdenking van de Watersnoodramp in Oude-Tonge. In dit dorp op Goeree-Overflakkee waren in 1953 de meeste dodelijke slachtoffers te betreuren. In 2023 is het zeventig jaar geleden dat Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant door de ramp werden getroffen.

Prinses Beatrix spreekt met overlevenden rampnacht

De prinses is in de ochtend bij de herdenkingsdienst in de Onze Lieve Vrouw Hemelvaart Kerk en bij de kransleggingen op de begraafplaats aan de Heerendijk in Oude-Tonge. Hier liggen 305 slachtoffers begraven. Zij spreekt daarnaast met enkele overlevenden die in de rampnacht meerdere gezinsleden verloren.

Watersnood in 1953

In Nederland kwamen 1836 mensen om toen op 1 februari 1953 delen van Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant overstroomden. Elk jaar worden op verschillende locaties de slachtoffers van de ramp herdacht. In 2003 – vijftig jaar na de ramp – was Prinses Beatrix ook aanwezig bij de herdenking in Oude-Tonge.

1 REACTIE

  1. Het is een goede zaak dat er een herdenkingsdienst is gehouden. Wat ik dus wel beschamend vond is hoe prinses Beatrix bij het monument eigenlijk aan haar lot werd overgelaten. (Geen klein bedankje o.i.d. tijdens de toespraak.) Iedereen liep weg en zij (en anderen uit haar gezelschap) stonden daar maar. Ik vind dit niet netjes. Is dat nou de dank aan iemand die moeite doet om een herdenkingsdienst bij te wonen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio