26 C
De Bilt
dinsdag, 9 augustus 2022

Recordaantal huurders bij de aftrap van energie- bespaar acties Bergen op Zoom

Op 2 december vond een digitale informatieavond plaats voor huurders in Bergen op Zoom. De animo was ongekend; ruim 300 geïnteresseerden kregen tips en een cadeaubon voor energiebesparende producten. Het aantal kijkers is een record voor de organisatie, die bestaat uit de gemeente, het Regionaal Energieloket en Stadlander.

Webinar voor huurders

Tijdens deze ‘webinar’ werden huurders geïnformeerd over de voordelen van energie besparen. De technische specialisten van het Regionaal Energieloket bespraken verschillende energiebesparende maatregelen en gaven handige tips voor een lagere energierekening. Namens de gemeente heette wethouder Petra Koenders de mensen welkom: “Juist nu mensen zich zorgen maken over stijgende energierekening zijn er blij dat we ze iets kunnen bieden. Hoe klein het ook is.”

Stadlander

Namens Stadlander was directeur Marco Bakx aanwezig om vragen van Stadlander -huurders te beantwoorden in de chat. Ook hij benadrukt het belang van de actie. “Energie besparen doen we samen. Als corporatie zetten we ons in om onze woningen te verduurzamen. Tegelijk kunnen zij zelf al veel doen in energiebewust wonen”.

Cadeaubonnen

Aan het eind van avond kregen mensen een gratis informatiepakket en werd huurders ook een cadeaubon aangeboden, t.w.v. 60 euro.  De bon kan worden gebruikt voor kleine energiebesparende producten, zoals tochtstrips, ledlampen of een energiebesparende douchekop. Vanaf nu zijn de bonnen voor alle Bergenaren (zowel huur als koop) aan te vragen via www.regionaalenergieloket.nl. Zo helpt de gemeente haar inwoners om aan de slag te gaan met energie besparen.

Campagne

De huurdersavond van 2 december was het begin van een hele campagne rondom energie besparen. Nog tot en met juni 2022 zullen er webinars en activiteiten worden georganiseerd voor huurders, woningeigenaren en VvE’s. Actuele informatie en data zijn ook te vinden op regionaalenergieloket.nl/bergen-op-zoom

Over Regionaal Energieloket

Als energieloket van gemeente Bergen op Zoom helpt Regionaal Energieloket huurders met duurzaam wonen en energie besparen. Door hen te informeren over kleine maatregelen voor de woning én gratis cadeaubonnen voor energiebesparende producten te bieden. Zo gaan we samen ook daadwerkelijk aan de slag. Regionaal Energieloket werkt in opdracht van gemeente Bergen op Zoom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio