12.4 C
De Bilt

Gemeente Roosendaal is klaar voor La Vuelta Holanda

Na twee jaar wachten is het dan eindelijk zover: La Vuelta Holanda raast voor de eerste keer door de gemeente Roosendaal. La Vuelta, ook wel de Ronde van Spanje, gaat vrijdagavond 19 augustus 2022 officieel van start in Utrecht. Op zondag 21 augustus wordt de derde etappe gereden en daarbij koerst het peloton ook door gemeente Roosendaal. Naar verwachting is het peloton tussen 15.45 en 16.45 uur in gemeente Roosendaal. De reclamekaravaan rijdt een uur eerder door de gemeente. 

Een bijzonder weekend

“La Vuelta is één van de grootste wielerrondes van de wereld. Als echte wielergemeente zijn we dan ook apetrots dat de Vuelta door onze gemeente komt”, aldus wethouder Evelien van der Star. “We kijken er naar uit!” Het weekend staat in het teken van fietsen en feest. Want heel het weekend lang is er van alles te beleven.

Laat uw zintuigen prikkelen tijdens 21 Etapas de Nisipa

Op de vooravond van de doorkomst (20 augustus) staan Spanje, passie en verbinding centraal tijdens 21 Etapas de Nisipa. In Nispen worden 21 figuurlijke tapas worden geserveerd in de vorm van bijzondere bijdragen. Dit aantal staat gelijk aan het aantal etappes van de Vuelta van 2022 “La Vuelta gaat niet alleen over fietsen, maar het gaat ook om mensen samenbrengen,” aldus Kevin Verbocht, secretaris Wielercomité Nispen. “Tijdens 21 Etapas de Nisipa kan iedereen genieten van cultuur, een hapje en drankje én sport.”

Opvallende aanwezige deze avond is Luc Suijkerbuijk, één van de beste Nispense wielrenners allertijden. Hij zal zijn bijzondere verhaal en ervaring met La Vuelta delen. “Het belooft een avond met mooie wielerverhalen te worden!”

Meer informatie en kaartverkoop: https://rondevannispen.nl/etapas-de-nisipa/

De Boulevard kleurt rood

“Waar een klein dorp groot in kan zijn, dat is Wouwse Plantage in wielrennen!”, zo zegt Arian Tak namens Comité de Boulevard Kleurt Rood – Wouwse Plantage Wielerdorp. “Het leeft al enorm in het dorp, allerlei wielerverenigingen werken samen om er een mooi weekend van te maken voor iedereen.”

In Wouwse Plantage is het hele weekend feest. Tijdens ‘De Boulevard kleurt rood’ is er live entertainment, een zeskamp, een Wielercafé en fietsactiviteiten voor jong en oud, zoals de dikke banden race en een loopfietsenrace voor de allerkleinsten. “Het hele weekend bouwen we de spanning op. Met natuurlijk als hoogtepunt: de doorkomst op zondag! In de middag is de complete etappe te volgen via een groot scherm bij Natuurpoort Wouwse Plantage en zullen oud-profwielrenners de koers voorzien van live commentaar.”

Meer informatie en kaartverkoop: https://www.bezoek-roosendaal.nl/uitagenda/589402974/de-boulevard-kleurt-rood

Verkeersmaatregelen Roosendaal

Om de doorkomst veilig te laten verlopen, zijn verschillende verkeersmaatregelen getroffen. Zo zijn voorafgaand, tijdens en na de doorkomst van zowel de reclamekaravaan als de renners een aantal wijken en wegen niet of slecht bereikbaar. Inwoners zijn hiervan op de hoogte gesteld middels een brief. Ook geldt er langs de route een parkeerverbod en obstakels in het parcours zijn tijdelijk verwijderd. Denk aan de wegversmalling in Wouwse Plantage en andere obstakels zoals oranje paaltjes en verkeerseilandjes op de Burgemeester Scheiderlaan.

Kijk voor alle informatie over de verkeersmaatregelen en wegafsluitingen op www.roosendaal.nl/lavuelta en let u vooral ook op de borden die op het parcours en omgeving hiervan door de landelijke organisatie van de Vuelta zijn geplaatst.  Heeft u vragen over de doorkomst van La Vuelta? U kunt deze mailen naar vuelta@roosendaal.nl    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio