16 C
De Bilt
dinsdag, 28 juni 2022

Roosendaal voor Jou: nieuw sociaal platform gelanceerd

Vandaag is door wethouder Inge Raaijmakers het nieuwe sociale platform Roosendaal voor Jou gelanceerd. Roosendaal voor Jou is hét nieuwe sociale platform van en voor de inwoners van onze gemeente.  

Grote behoefte

Roosendaal voor Jou ziet op een uitstekend moment het levenslicht. Zo is er al langere tijd behoefte aan één plek waar de activiteiten in de dorpen, wijken en straten te vinden zijn. Het zijn er veel, zoveel is zeker. Maar waar vind je ze? In de praktijk is dat op heel veel plekken: op websites, sociale media, in wijkkranten, op flyers, posters en ga zo maar door. Daarnaast zien we, óók in onze gemeente, de sociale cohesie verminderen en eenzaamheid toenemen. Roosendaal voor Jou springt in beide vraagstukken.

Roosendaal voor Jou

Wethouder Inge Raaijmakers: “Roosendaal voor Jou is een geweldige aanwinst voor alle inwoners in onze gemeente. Mensen kennen soms hun eigen buur niet. Of ze voelen zich eenzaam, willen wel meedoen maar het lukt niet goed. En dat is ontzettend zonde. Het is mijn droom dat al onze inwoners aansluiting vinden bij activiteiten in hun dorp, wijk of straat. Op een manier die ze zelf prettig vinden. Ik ben me ervan bewust dat een platform alléén dat niet in één keer oplost. In onze dorpen en wijken doen we natuurlijk ook veel meer dan dat. Maar ik ben ervan overtuigd dat Roosendaal voor Jou meerwaarde heeft en écht een verschil kan maken.’

Zo werkt het

Als je op www.roosendaalvoorjou.nl komt, kun je per dorp, wijk of straat kijken of er activiteiten zijn die je aanspreken. Denk aan een straat-bbq, een seizoensactiviteit (Pasen, Kerst), sport en cultuur, maar ook een inloopspreekuur in het wijkhuis of een opruimactie. Ook kun je op datum naar activiteiten zoeken. Heb je een activiteit gevonden die je aanspreekt? Dan klik je die aan en lees je meer informatie.

Voor iedereen toegankelijk

Activiteiten op Roosendaal voor Jou moeten openbaar zijn. Dat wil zeggen: iedereen is welkom. Natuurlijk ligt het minder voor de hand dat iemand naar een straat-bbq in een andere wijk gaat. Roosendaal voor Jou is júist bedoeld om mensen in de eigen woonomgeving met elkaar in contact te brengen.

Profiel aanmaken

Op Roosendaal voor Jou kun je ook een profiel aanmaken. Vanuit dat profiel kunnen inwoners, vrijwilligers of leden van organisaties zelf activiteiten plaatsen. Op het platform staan al wat mooie activiteiten. Nu is het aan de Roosendalers om ook activiteiten te gaan plaatsen. Maak dus vandaag nog je profiel aan, ga op zoek naar leuke activiteit of bedenk zelf een activiteit. 

Beheer door Social Klus

Het team van Stichting Social Klus monitort de plaatsingen en houdt een oogje in het zeil. Er wordt contact gelegd met de plaatser van een activiteit als de informatie onvolledig is of wanneer de activiteit niet aansluit bij het doel van Roosendaal voor Jou. Evenementen met een bepaalde omvang en commerciële kant horen niet op Roosendaal voor Jou. Wil je die aanmelden, dan verwijzen we je door naar het evenementenloket.

Gijs Bullens, bestuurder bij Social Klus en medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van Roosendaal voor Jou: “Ik ben trots op wat we hebben neergezet en kijk uit naar de verdere groei en ontwikkeling van het platform. Waar wat mij betreft iedereen het straks over heeft!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio