6.4 C
De Bilt

Roosenspelden voor 2 drijvende krachten achter ColSensation

Een heel bijzondere uitreiking van twee Roosenspelden op vrijdag 16 september 2022. Tijdens het grootse evenement ColSensation reikte burgemeester Han van Midden van de gemeente Roosendaal – op locatie – twee Roosenspelden uit. De drijvende krachten achter ColSensation: Teun Suijkerbuijk en Guyot van Meer, kregen deze eervolle blijk van waardering op de Mont Ventoux opgespeld. Beide heren zijn de belangrijkste motivatoren en steunpilaren van ColSensation en Stichting Team Doelbewust.

Mont Ventoux

Dit jaar wordt voor de 10e keer de Mont Ventoux beklommen door circa 500 inwoners van onze gemeente onder de naam ColSensation. Het evenement wordt georganiseerd door Stichting Team Doelbewust uit Roosendaal met de bedoeling om geld in te zamelen voor kanker gerelateerde goede doelen. Sinds 2012 beklimmen ColSensation deelnemers jaarlijks de Mont Ventoux in Frankrijk.

Allemaal met hetzelfde doel: zoveel mogelijk donatiegelden ophalen om daadwerkelijk iets te doen, en om impact te creëren. Om te dromen van een wereld waarin kanker beter te behandelen is, waardoor kanker te genezen is (of verwordt tot een chronische ziekte) en waarin kankerpatiënten een betere kwaliteit van leven hebben.

Teun Suijkerbuijk

Teun Suijkerbuijk stond letterlijk aan de wieg van ColSensation. In eerste instantie was de bedoeling om deel te nemen aan Alpe D’Huzes, hét KWF-evenement. Dat bleek echter niet zo eenvoudig. De berg was vol en er was een wachtlijst. Dan maar een eigen evenement organiseren, was de gedachte. Een evenement om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker en regionale kanker gerelateerde doelen. De uitdaging: het beklimmen van de Mont Ventoux in september 2012. Het evenement ColSensation was geboren!

Aanspreekpunt

In de jaren die volgden was Teun het aanspreekpunt, de coördinator, de voorzitter van het evenement. Zijn functie had vele namen, maar de inhoud was hetzelfde. Teun was degene die het team aanspoorde, die er altijd scherp op was om iedereen bij elke editie een stapje extra te laten zetten. Hij stond daarbij niet boven het team, maar midden in het team en draaide het liefst ook gewoon mee in de organisatie. Alleen wanneer het nodig was (vaak bij externe contacten met goede doelen en de Franse overheid), dan was Teun de voorzitter: monsieur “Le President”.

ColSensation

Naast voorzitter van de ColSensation is Teun ook lid van het Algemeen Bestuur van de Stichting Team Doelbewust en sinds 2020 voorzitter van deze Stichting en vanuit die rol ook betrokken bij alle evenementen van de Stichting.
Guyot van Meer Guyot van Meer is medeoprichter van Stichting Team Doelbewust. Deze stichting werd opgericht om donatiegelden bijeen te brengen voor bestrijding van (kinder-) kanker. Deelname aan de Roparun is de oorsprong van Team Doelbewust, later volgden ook andere deelname aan andere evenementen met eenzelfde doelstelling.

RopaRun

Bij de RopaRun heeft Guyot van Meer alle posten wel een keer bemand: loper, fietser, navigator, chauffeur en catering. Het enthousiasme, de bevlogenheid en betrokkenheid van Guyot zijn mede basis van het succes van Team Doelbewust.
Bij ColSensation verzorgt hij (samen met Teun Suijkerbuijk) de ColCafé’s in aanloop naar het evenement en de algemene briefing tijdens het evenement. Daarnaast staat Guyot al jaren op de top van de Mont Ventoux met zijn megafoon om deelnemers te ontvangen die aankomen op de top. Voor iedere deelnemer is aandacht en voor iedere deelnemer ook een eigen verhaal.

Verdiende Roosenspeld

Naast een drijvende kracht bij ColSensation is Guyot van Meer ook medeorganisator van de andere activiteiten, zoals CycleSensation, eerder genoemde Roparun en ObstacleSensation. Verder is hij ook de penningmeester van de Stichting Team Doelbewust en ColSensation. Bovenal is Guyot ook dé spreekstalmeester bij alle evenementen. Dat deed hij onlangs nog met verve tijdens de doorkomst van de Roparun door Roosendaal.

Roosenspeld

Vanwege de inzet van beide heren en het grote maatschappelijk belang, voldoen beide heren aan de criteria om in aanmerking te komen voor een Roosenspeld. De Roosenspeld is een eerbewijs voor goede ambassadeurs van de gemeente Roosendaal. De Roosenspeld heeft overigens recent een nieuw ontwerp gekregen van de Roosendaalse juwelier en goudsmederij Roemer.

Burgemeester Han van Midden deed persoonlijk voor de tweede keer mee aan ColSensation. Hij was daarom in de unieke gelegenheid om Roosendaalse onderscheidingen op de Mont Ventoux zélf uit te reiken, tijdens de afsluitende barbecue feestavond op vrijdag 16 september.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio