9.9 C
De Bilt

Warm welkom Sinterklaas in de gemeente Steenbergen

Steenbergen – Door de geldende coronamaatregelen kunnen er dit jaar helaas geen Sinterklaasintochten plaatsvinden. De lokale Sinterklaascomités en de gemeente Steenbergen hebben in goed overleg echter een plan bedacht om Sint-Nicolaas tóch een warm welkom te kunnen geven.

Traditie Sint moet blijven

“We willen de traditie ondanks alle beperkingen niet verloren laten gaan,” zegt burgemeester Ruud van den Belt. ”Dat zou niet leuk zijn voor alle kinderen, ouders en grootouders die vol verwachting uitkijken naar het moment dat Sinterklaas uit Spanje komt om ons te verblijden met zijn aanwezigheid en cadeautjes. Toch zeker in deze tijd.”

Omstandigheden onzeker

Hoewel de omstandigheden onzeker zijn en blijven, wordt Sint-Nicolaas officieel in de gemeente Steenbergen welkom geheten door burgemeester Ruud van den Belt. Van deze ontvangst – die omwille van de coronamaatregelen uiteraard niet publiekelijk toegankelijk is – wordt zondag 15 november vanaf 12.00 uur verslag gedaan op SLOS TV en via de sociale media-kanalen van de Sinterklaascomités, de gemeente en de SLOS.

Om het Sinterklaasgevoel vast te houden worden in de weken tot en met 5 december bovendien lokale Sinterklaasjournaals uitgezonden, waarbij alle kernen aan bod komen en ook de basisscholen worden betrokken.

Handen ineenslaan

Na de teleurstelling van het bericht dat zij hun activiteiten moesten staken, hebben de plaatselijke comités dit alternatief van harte omarmd. “Vele vrijwilligers maken elk jaar weer de intocht van de Sint in onze kernen mogelijk. Daar ben ik ze bijzonder dankbaar voor. Dat ze bereid zijn de handen ineen te slaan voor een gezamenlijk programma, doet me helemaal veel plezier. Dit is wat mij betreft niet alleen kenmerkend voor onze samenleving, maar ook noodzakelijk nu het erop aankomt”, stelt burgemeester Van den Belt. 

De uitzending van de ontvangst wordt op zondag 15 november meermaals herhaald op SLOS TV en is ook online terug te kijken. Nadere informatie over het uitzendschema van de Sinterklaasjournaals volgt zo snel mogelijk.

Redactionele noot:

Wij plaatsen bewust geen foto van Sinterklaas met een zwart geschminkte Piet, wegens gevoeligheden hierover in de maatschappij, hoewel wij van mening zijn dat dit wel zou moeten kunnen. Wij willen een aanvaring met Facebook hierover voorkomen. Wij zijn wel van mening dat Facebook niet de partij is die hierover zou moeten beslissen, maar dat dit alleen in handen van de rechtelijke macht zou mogen liggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio