15 C
De Bilt

Speciale herdenkingsdag tijdens jubileumjaar 750 jaar Steenbergen

Stichting Bevrijdingsmonument Welberg houdt op zondag 6 november een speciale herdenkingsdag ter gelegenheid van de jubileumviering 750 jaar Steenbergen/25 jaar één gemeente.

Rondom de jaarlijkse herdenking bij bevrijdingsmonument De Klok op de Welberg is een programma samengesteld, dat begint met een seminar in het gemeentehuis getiteld ‘Verbinden door herdenken, herdenken door verbondenheid’. Met medewerking van diverse gastsprekers wordt het herdenken ook in een historisch perspectief geplaatst.

Seminar

Het seminar begint om 13.30 uur in het gemeentehuis (inloop vanaf 13.00 uur). Belangstellenden kunnen zich hiervoor tot uiterlijk 21 oktober aanmelden via (0167) 543488 of kabinet@gemeente-steenbergen.nl. Toegang is gratis, maar vol is vol.

Herdenking

Om 15.30 uur is iedereen vervolgens van harte welkom bij de herdenking bij bevrijdingsmonument De Klok aan de Canadezenweg, waar iedereen die dat wil ook zelf de bel mag luiden en bloemen mag leggen, ter nagedachtenis aan de slachtoffers die in november 1944 zijn gevallen bij de bevrijding van Steenbergen/Welberg. Hierbij zal ook een Canadese afvaardiging aanwezig zijn en zoals de laatste jaren gebruikelijk, wordt in het Canadese Edmonton tegelijkertijd de liberty bell geluid. Zo legt de Stichting Bevrijdingsmonument Welberg de verbinding met de nabestaanden van de Canadese soldaten, aan wie wij onze vrijheid danken.

Meet & greet

Aansluitend is er in het Welbergse gemeenschapshuis De Vaert een voor iedereen vrij toegankelijke “meet & greet”, waar de plaatselijke historicus Robert Catsburg doorlopend een lezing geeft en unieke filmbeelden worden vertoond van de bevrijding.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio