5.3 C
De Bilt

Sportbedrijf Bergen op Zoom neemt de binnensportaccommodaties over

Op donderdag 23 maart hebben wethouder Demmers en directeur Boris van der Linden van Sportbedrijf Bergen op Zoom de contracten ondertekend die het Sportbedrijf verantwoordelijk maken voor het beheer en onderhoud van de beide zwembaden, de gemeentelijke binnensportaccommodaties en de F!tfabriek.

In 2020 heeft de gemeenteraad van Bergen op Zoom in het kader van het Focusakkoord besloten dat ook op de uitgaven voor sport jaarlijks bespaard moet worden. Een van de onderdelen hiervoor was het onderbrengen van de gemeentelijke binnensportaccommodaties bij het Sportbedrijf. Deze vennootschap heeft ook al de beide zwembaden en de Fitfabriek in exploitatie.

Sportbedrijf Bergen op Zoom

De gemeentelijke binnensportaccommodaties die beheerd gaan worden door het Sportbedrijf zijn de sporthallen Boulevard, Gageldonk, Tuinwijk en Kannebuis. En daarnaast ook de gymzalen Pastoor Dekkerstraat, Burgemeester Blomlaan en Lambertijnenlaan. Zij exploiteert sinds 1 januari 2023 deze gemeentelijke accommodaties. Vorige week is dat formeel vastgelegd met de ondertekening van de overeenkomsten. De overeenkomsten zijn voor een periode van 10 jaar gesloten.

Goed om dit uit handen te kunnen geven

Wethouder Demmers: “Wij zijn blij met deze stap. Het Sportbedrijf is verantwoordelijk voor de uitvoering, beheer en exploitatie van onze binnensport en zwembaden. De gemeente zal zich vanaf nu richten op het regievoeren en zich niet meer bezighouden met het zelf uitvoeren van deze taken.”

Directeur Boris van der Linden: “na jaren van plannen maken is het goed dat we met elkaar deze stap hebben gezet. De kennis en ervaring die er binnen ons bedrijf al was kunnen wij nu ook inzetten voor de binnensportaccommodaties en gebruikers.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio