11.6 C
De Bilt

Staatssecretarissen bezoeken vliegbasis Woensdrecht

Woensdrecht – Staatssecretaris Barbara Visser van Defensie en staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat bezochten vanmiddag de vliegbasis Woensdrecht.

Werkbezoek bewindsvrouwen

Een bijzonder werkbezoek, waarbij de bewindsvrouwen niet alleen kennismaakten met de werkzaamheden in het warehouse en de onderhoudshangar, maar ook van dichtbij de samenwerking tussen Defensie en de civiele industrie, lokale en provinciale overheden zagen.

Per bus naar Warehouse

Na het welkomstwoord van Commodore Richard Laurijssen, commandant van het Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW), werd de delegatie, waaronder burgemeester Steven Adriaansen en gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant Bert Pauli, per bus naar het warehouse gebracht.

Staatssecretarissen Barbara Visser (Defensie) en Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) bezochten de vliegbasis Woensdrecht – Foto: Mediacentrum Defensie

F-35 opvolger F-16

Met de komst van de F-35, de opvolger van de F-16, maakt Woensdrecht zich nu klaar om in 2019 het centrale magazijn voor de reservedelen van de F-35 toestellen in de Europese regio te worden. Het gaat om opslag, verzending en het beheer van reservedelen van ruim 400 Europese F-35’s. De deal is goed voor de werkgelegenheid in de logistieke sector. Daarnaast worden er voorbereidingen getroffen voor het uitvoeren van het onderhoud aan de F-35 motor.

F-16 uitgestald

De F-16 die binnen de hekken van de onderhoudshangar uitgestald stond, nodigde uit voor een volgende stop. De staatssecretarissen spraken met defensiemedewerkers en vertegenwoordigers van de civiele industriële partners van het LCW in de onderhoudshal waar helikopters en vliegtuigen door hoogwaardig technisch personeel weer worden klaargemaakt om op militaire missie te gaan.

Staatssecretarissen Barbara Visser (Defensie) en Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) bezochten de vliegbasis Woensdrecht – Foto: Mediacentrum Defensie

Onderhoud op professioneel niveau

Het LCW, onderdeel van vliegbasis Woensdrecht, voert het grotere onderhoud aan de vliegtuigen en helikopters uit op een hoog professioneel niveau. De nauwe samenwerking met de industrieën op Woensdrecht draagt bij aan het verlagen van de kosten van onderhoud, het verhogen van de beschikbaarheid van de vliegtuigen en helikopters, en het geeft de Luchtmacht flexibiliteit. Defensie trekt hierin succesvol op met het Ministerie van Economische Zaken en klimaat en de provincie Noord-Brabant. Op deze manier maakt de luchtmacht zich klaar voor de toekomst, met onder meer de komst van de nieuwe F-35.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio