5.2 C
De Bilt

Gemeente Steenbergen biedt gratis cursussen aan voor (aanstaande) ouders

Een fijne en leuke tijd met je (nog niet geboren) kindje. Dat is bij iedere ouder natuurlijk welkom. De gemeente Steenbergen biedt 3 gratis cursussen aan voor (aanstaande) ouders. Vanaf maandag 3 oktober kunnen (aanstaande) ouders gratis meedoen aan de cursus:  ‘Naar ouderschap toe’, ‘Babymassage’ en ‘Muziek op Schoot’.

Drie gratis cursussen van gemeente

In ‘Naar ouderschap toe’ ga je samen kijken hoe je je kunt voorbereiden op het worden van ouders. ‘Babymassage’ leert ouders hoe een massage kan helpen bij slapen, onrust en darmklachten. Daarnaast is het voor ouder en kindje ook gewoon even ontspannen en samen genieten. In ‘Muziek op Schoot’ leert het kindje (9 maanden tot 2,5 jaar) spelenderwijs dansen, bewegen en muziek maken.

Samen delen, samen weten

De drie cursussen vinden plaats in de Week van de Opvoeding. In deze week staat ‘Samen delen, samen weten’ centraal. Een thema dat de gemeente een warm hart toedraagt. Wethouder Prent, portefeuillehouder Jeugd, hoopt met dit mooie aanbod (aanstaande) ouders te helpen met een fijne start met hun baby. “De eerste 1000 dagen zijn bepalend voor de rest van iemands leven. Dit aanbod sluit aan op een kansrijke start die wij ieder kind gunnen. Het draagt bij aan een goede gezondheid en ontwikkeling, ook op latere leeftijd. Met dit mooie aanbod dragen we als gemeente bij aan een goede en fijne start voor ouder en kind.”

Schrijf in via Vraagwijzer

Meer informatie is te vinden op https://vraagwijzer.gemeente-steenbergen.nl. Liever gelijk inschrijven? Neem voor ‘Naar ouderschap toe’ contact op met Desirée Musters via 06-10438869 of Sietske Backx via 06-43871399. Voor ‘Babymassage’ met Thessa de Roo via babyenkindpraktijkgroei@gmail.com. Inschrijven voor ‘Muziek op Schoot’ kan bij Inge Kegel-Verbraak via iplverbraak@gmail.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio