17 C
De Bilt

Ook gemeente Steenbergen wil bruggen en kunstwerken behouden

Het Overleg Zeeuwse Overheden (OZO) maakt zich zorgen over het ontbreken van voldoende budget voor de instandhoudingsopgave van bruggen en andere kunstwerken in deze regio. Het OZO stuurt daarom een brief aan minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat om hier aandacht voor te vragen. Gemeente Steenbergen deelt samen met andere gemeenten en organisaties de zorgen. Wethouder Remery ondertekende daarom de gezamenlijke brief.

Onderhoud aan infrastructuur zoals bruggen is noodzakelijk

Minister Harbers maakt zich, net als de ondertekenaars van de brief, zorgen over de staat van onze infrastructuur. De wegen, bruggen en kunstwerken zijn op leeftijd en worden steeds intensiever gebruikt door de toename van het verkeer. Het einde van de levensduur is in zicht. Verschillende bruggen zijn cruciale verbindingen voor Zeeland, West-Brabant en de rest van Nederland.

De brief geeft aan dat het niet mogelijk is om nog langer te wachten met de onderhoudsopgave en daarmee de inwoners op te zadelen met files, wachttijden, omleidingen of andere beperkingen die leiden tot hinder.

Verbinding tussen Brabant en Zeeland

Wethouder Remery, verkeer: “Door de ligging van onze gemeente zijn veel inwoners afhankelijk van deze bruggen. Het is de verbinding tussen Brabant en Zeeland. Zij worden door veel inwoners dagelijks gebruikt. We willen voorkomen dat de nodige onderhoudsopgaven te laat komen en dat dit zorgt voor meer hinder dan strikt noodzakelijk. Daarom vragen we minister Harbers met deze brief om de regio West-Brabant en Zeeland prioriteit te geven.”

Vraag om budget en uitvoeringskracht

Met klem wordt gevraagd om op korte termijn de benodigde budgetten voor de instandhoudingsopgave van bruggen en andere kunstwerken te reserveren. En tegelijkertijd te zorgen voor voldoende uitvoeringskracht zodat het groot onderhoud zo spoedig mogelijk uitgevoerd wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio