5.3 C
De Bilt

Rookvrije zwembaden in de gemeente Steenbergen

De zwembaden van Aquadintel en De Meermin in de gemeente Steenbergen zijn vanaf 29 april weer geopend voor een nieuw zwemseizoen. Bezoekers kunnen weer baantjes trekken, vrij zwemmen en kiezen uit verschillende zwemlessen. Vanaf dit seizoen in rookvrije zwembaden.

Rookvrije generatie

Met de rookvrije zwembaden zet de gemeente Steenbergen verdere stappen richting een Rookvrije generatie.
Wethouder Prent, wethouder jeugd en volksgezondheid: “Het is belangrijk dat kinderen kunnen sporten, bewegen, spelen en zwemmen in een gezonde en dus ook rookvrije omgeving”.

Zwembaden

Aquadintel in Dinteloord en De Meermin in Steenbergen zijn blij met deze stap. Badmeesters Stefan van der Pluijm (Aquadintel) en Leo Holierhoek (De Meermin): “Wij zetten ons dagelijks in om te werken aan een gezond Steenbergen. Onze teams zorgen voor sport, beweging en zwemplezier. Een rookvrij zwembad sluit hier erg goed op aan. Het draagt bij aan een nog gezonder Steenbergen!”.

Alle sportverenigingen rookvrij

In het Nationaal Preventieakkoord is de ambitie vastgelegd dat alle sportverenigingen uiterlijk in 2025 rookvrij zijn. S.V. Diomedon heeft dit als eerste sportvereniging in de gemeente gerealiseerd, andere verenigingen volgden ook.
GGD West-Brabant en de buurtsportcoaches gaan het komende jaar in gesprek met sportverenigingen om te kijken wat ervoor nodig is om de landelijke ambitie te halen. Zodat kinderen in de gemeente Steenbergen kunnen sporten en opgroeien in een rookvrije omgeving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio