16 C
De Bilt
dinsdag, 28 juni 2022

Hotel Trusten Willemstad: Toch vergunning voor terras achtertuin

Willemstad In 2016 diende de eigenaar van hotel Trusten in Willemstad een aanvraag omgevingsvergunning in voor een terras in de tuin achter het hotel-restaurant. Het college van burgemeester en wethouders wees deze aanvraag af omdat onder andere werd gevreesd voor geluidsoverlast voor omwonenden. De eigenaar tekende bezwaar aan tegen dit besluit. Diverse procedures over en weer volgden. Recent besloot de rechtbank dat het beroep van de eigenaar gegrond is. Dat betekent dat het college de omgevingsvergunning alsnog moet verlenen.

Hotel Trusten

In de historische Voorstraat in Willemstad klaagden bewoners al jaren over geluidsoverlast van hotel Trusten. In het licht van deze discussie wees het college in 2016 de aanvraag voor het terras in de tuin van het hotel af. Diverse procedures over en weer volgden. Recent besloot de rechter op grond van het deskundigenoordeel in het voordeel van de eigenaar.

Dat betekent dat het college nu niet anders kan besluiten dan de omgevingsvergunning alsnog te verlenen. De eigenaar mag een terras van maximaal 14 stoelen plaatsen. Het terras is alleen bestemd voor hotelgasten.

In de huidige situatie, is ‘normaal gebruik’ van de achtertuin al toegestaan. Door de vergunning:

  • Mogen straks 14 in plaats van 10 hotelgasten in de tuin zitten en iets bestellen.
  • Mag de tuin van 07.00 – 23.00 uur worden gebruikt (is nu 22.00 uur).

Belanghebbenden kunnen in beroep gaan tegen deze beslissing.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio