15.1 C
De Bilt

TreeTag; aandacht voor het belang van bomen

TholenVandaag zullen enkele bomen in de gemeente Tholen worden voorzien van een ‘TreeTag’; een soort poster met informatie over de betreffende boom. Bij de boom in Anna Jacobapolder (vlakbij de basisschool Het Kompas) zal Wethouder Van Leeuwen deze gebeurtenis inluiden. Dit gebeurt in samenwerking met basisschool Het Kompas.

Actie TreeTag

Met deze actie wordt aandacht gevraagd over het belang van bomen. Op de TreeTags is informatie te vinden over (onder andere) hoeveel luchtvervuiling de boom afvangt en hoeveel zuurstof de boom levert. De actie in onze gemeente is een initiatief van Pius Floris Boomverzorging i.s.m. de gemeente Tholen.

Aandacht vragen voor de (meer)waarde van bomen

Op meer dan 150 locaties verspreid door Nederland, België, Engeland en Zweden wordt met deze actie aandacht gevraagd voor het belang van bomen.

De posters zijn afkomstig van de organisaties Treeconomics en Pius Floris Boomverzorging. Met de actie #TreeTag willen zij bij een breed publiek aandacht vragen voor de meerwaarde van bomen. “Bomen zijn essentieel voor leefbare steden”, zegt Jan Willem de Groot, franchisemanager van Pius Floris Boomverzorging. “Zeker in het licht van klimaatverandering moeten we veel zuiniger zijn op de bomen die we hebben.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio