19.7 C
De Bilt
dinsdag, 28 juni 2022

Tristar krijgt Groene Pluim als één van de groenste bedrijven in Roosendaal

Roosendaal -De groene pluim is een onderscheiding aan bedrijven die zich op vele terreinen onderscheiden op het gebied van duurzaamheid, inclusiviteit, milieuvriendelijke producten en handelen. En Tristar in Roosendaal is zo’n bedrijf. Met een continue inspanning om reinigingsproducten te ontwikkelingen die geen schade aan het milieu berokkenen is dit bedrijf een voorloper op dit gebied. Op 10 december heeft wethouder Klaar Koenraad aan dit bedrijf de Groene Pluim voor 2021 uitgereikt.

Gehele werkwijze verdient een pluim

Niet alleen de producten, maar ook de algehele werkwijze van dit bedrijf verdient een pluim. Het management kent een toenemend aantal vrouwen. Het personeel wordt een gezonde lunch aangeboden. Stagiaires scoren bovengemiddeld goed, het wagenpark is elektrisch of hybride, de containers voor de reinigingsproducten worden weer teruggehaald en verwerkt tot nieuwe grondstoffen enzovoorts. En, omdat Corona ons nog wel even in ons midden blijft heeft het bedrijf een speciale lijn hygiëneproducten ontwikkeld die niet belastend zijn voor het milieu.

Jack Goossens, Klaar Koenraad, Corné Endepoel En Peter Van Den Eijnden – Foto Gemeente Roosendaal

Groene Pluim verdiend

Wethouder Klaar Koenraad: “Een bedrijf dat zich op zo veel terreinen inspant om zorgvuldig om te gaan met zowel mensen, producten, distributie en hun eigen omgeving, verdient deze Groene Pluim. Dik verdiend zou ik zeggen en naar ik hoop een stimulans om op deze manier door te gaan. Om te bewijzen dat ze ook op deze duurzame manier een succesvolle onderneming kunnen zijn.”

Meerdere initiatieven

Met nog vele andere initiatieven zoals de inzet om met de medewerkers in de pauze zwerfvuil op het eigen terrein op te ruimen, of het gratis verstrekken van milieuvriendelijke zeep aan leerlingen in Thailand, bewijst Tristar deze pluim ook werkelijk waard te zijn.  Het streven van dit bedrijf om voor de Top 25 reinigingsproducten een milieuvriendelijk alternatief te ontwikkelen en aan te bieden verdient navolging. En plannen om flink in te zetten op bijvoorbeeld het aanschaffen van nog meer zonnepanelen, maakt van dit bedrijf een voorbeeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio