12.3 C
De Bilt
dinsdag, 24 mei 2022

Keurmerk Veilig Ondernemen voor bedrijventerrein Klaverweide Oud Gastel

Oud Gastel Bedrijventerrein Klaverweide in Oud Gastel heeft 13 oktober 2021, als eerste bedrijventerrein in Halderberge, het certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) ontvangen. Er zijn afspraken gemaakt over de samenwerking tussen de eigenaar, ondernemers, gemeente, politie en brandweer. Gezamenlijk is een plan van aanpak voor de komende drie jaar gemaakt om het bedrijventerrein schoon, heel en veilig te houden.

Acties voor de komende jaren bepaald

In het auditrapport van keuringsinstantie KIWA wordt vooral de goede en prettige samenwerking tussen de verschillende partijen geprezen. ‘De afgelopen maanden hebben de partijen elkaar gevonden en is er een ambitieus plan van aanpak opgesteld’ vertelt de eigenaar van het terrein en voorzitter van de KVO werkgroep Willem van Ginneken. “Voor de komende jaren hebben met name de meldings- en aangiftebereidheid, preventie van (cyber)criminaliteit en het onderhoud en beheer van de openbare ruimte de aandacht.

Keurmerk veilig ondernemen

Doordat Klaverweide een bedrijventerrein in ontwikkeling is met allemaal nieuwe bedrijven kunnen er vanuit deze goede samenwerking preventief zaken op het gebied van schoon, heel en veilig kunnen worden opgepakt. Over drie jaar wordt beoordeeld of acties voldoende zijn uitgevoerd en of het certificaat opnieuw kan worden uitgereikt.”

Opmaat voor andere bedrijventerreinen

Ook op de andere bedrijventerreinen in de gemeente Halderberge wordt gewerkt aan het verstevigen van de samenwerking tussen ondernemers, gemeente en andere partners. Op initiatief van de Ondernemerskring Halderberge en de gemeente, en met ondersteuning vanuit de Economische Koepel Halderberge, wordt samen met vertegenwoordigers van de verschillende bedrijventerreinen de mogelijkheden van parkmanagement verkend.

Het onderwerp schoon, heel en veilig staat ook daar bij veel ondernemers hoog op de agenda. Burgemeester Bernd Roks: ‘De verwachting is dan ook dat er, vanuit de goede ervaring die is opgedaan op bedrijventerrein Klaverweide, volgend jaar op andere bedrijventerreinen in de gemeente gestart gaat worden met het traject Keurmerk Veilig Ondernemen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio