16.7 C
De Bilt

Verhuizing Oekraïense vluchtelingen Vestinghlaan

Oekraïense vluchtelingen die nu wonen in de tijdelijke opvanglocatie aan de Vestinghlaan in Steenbergen verhuizen dit jaar naar sociale huurwoningen. Het tijdelijke huurcontract loopt af.  

Andere ontwikkelingen

De gemeente huurt van woningcorporatie Stadlander een woongebouw aan de Vestinghlaan in Steenbergen om Oekraïense vluchtelingen een thuis te bieden. Toen begin vorig jaar vluchtelingen uit Oekraïne naar Nederland kwamen, was het idee dat het voor een jaar zou zijn. De oorlog ontwikkelt zich echter anders dan de hele wereld bij aanvang dacht.

Het contract met de woningcorporatie stopt omdat het woongebouw beschikbaar moeten komen voor de bewoners van de Gummarusvelden en het Doktersdreefje. Het woongebouw wordt hiervoor verbouwd tot appartementen. Nadat de bewoners zijn verhuisd worden op die locaties  duurzame, toekomstbestendige woningen gebouwd. 

Rust en stabiliteit voor Oekraïense vluchtelingen

In de opvanglocatie aan de Vestinghlaan wonen 16 Oekraïense huishoudens, 36 mensen in totaal. We willen de vluchtelingen rust en stabiliteit blijven bieden. Dit doen we door te kiezen voor sociale huurwoningen waarbij we zorgvuldig zijn in wie graag bij wie wil wonen. Beschikbare woningen worden daarmee optimaal ingezet. Stadlander en Woonkwartier zetten zich in om de Oekraïense vluchtelingen zo snel mogelijk te verhuizen. Het gaat in totaal om ongeveer 10 sociale huurwoningen.

Woningen bedoeld  voor 50-plussers blijven voor deze groep woningzoekenden beschikbaar. Ook mensen met een medische urgentie of die moeten verhuizen vanwege een sloop of renovatie blijven hun voorrang behouden.

Goed evenwicht

Stadlander en Woonkwartier streven samen met de gemeente naar een goed evenwicht tussen regulier woningzoekenden, woningzoekenden met urgentie en huisvesting van statushouders en Oekraïense vluchtelingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio