15.1 C
De Bilt

Voortaan elektrisch rijden voor Roosendaalse handhaving

Roosendaal – Gemeente Roosendaal gaat voor een duurzame toekomst. Daar hoort ook een elektrisch wagenpark bij die milieuvriendelijk is. Nu de oude voertuigen van de gemeentelijke handhaving aan vervanging toe zijn, grijpt de gemeente deze kans aan en stapt over op elektrisch rijden. Vanaf woensdag 13 oktober nemen de handhavers deze nieuwe voertuigen in gebruik.

Klimaatdoelstelling

Gemeente Roosendaal heeft als klimaatdoelstelling dat haar CO2 uitstoot in 2030 55% lager is. Met de verduurzaming van het wagenpark komt zij een stap dichterbij het doel. De nieuwe voertuigen rijden namelijk 100% op stroom. De voertuigen krijgen een frisse en professionele uitstraling volgens de landelijk bepaalde vormgeving. De wagens worden woensdag 13 oktober geleverd en in gebruik genomen. In november komt er ook een arrestantenbus bij op elektriciteit.

Elektrisch als standaard

Wethouder Cees Lok: “Ik ben blij dat we met ons eigen wagenpark straks geen CO2 meer uitstoten. De medewerkers van openbare werken zijn eerder al overgegaan op elektrische voertuigen en dienstreizen van ambtenaren gaan ook al zeer bewust, per fiets of met het OV. Nu ook de gemeentelijke handhavers met de wagenvloot volledig overgaan op elektrisch, geven we een goed voorbeeld aan onze inwoners en de rest van de samenleving”.

Sneller hulp bij een hartstilstand

Voortaan kunnen de gemeentelijke handhavers ook sneller iemand met een hartstilstand te hulp schieten. De voertuigen hebben namelijk allemaal een AED aan boord.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio