27.6 C
De Bilt
woensdag, 29 juni 2022

Walking Football bij SC Welberg

Welberg – Sporten voor iedereen mogelijk maken, dat is wat de sportcoaches in de gemeente Steenbergen graag willen. Het initiatief van SC Welberg om Walking voetbal toe te voegen aan hun aanbod is door de sportcoaches van de gemeente Steenbergen omarmt en zij gaan dit initiatief actief ondersteunen en promoten.

Walking voetbal is bedoeld voor (oudere) mensen die het leuk vinden om in groepsverband nog een balletje te trappen, zonder te rennen en lichamelijk contact te hebben.

Walking football

Nieuwsgierig en of wil je Walking Football eens uitproberen? Kom dan vrijdag 31 augustus a.s. vanaf 19.00 uur een kijkje nemen bij SC Welberg, waar met medewerking van de sportcoaches een informatie – demobijeenkomst Walking Football georganiseerd zal gaan worden.

Iedereen uit de gemeente Steenbergen is welkom. En vergeet je sportschoenen niet, we gaan het natuurlijk ook samen uitproberen!

groepsverband

Met Walking Football kunnen (oudere) inwoners die het leuk vinden om in groepsverband nog een balletje te trappen, zonder te rennen en lichamelijk contact te hebben deelnemen. Een ideale oplossing voor spelers die graag toch nog het sociale aspect van het voetbal willen beleven. De KNVB stimuleert en enthousiasmeert amateurverenigingen om te starten met deze voetbalvorm.

Aangepaste regels

Bij Walking Football rennen de spelers niet achter de bal aan; tijdens de wedstrijd is alleen rustig lopen toegestaan. Geen slidings, en de bal mag niet boven heuphoogte uitkomen. Zo krijgt het tactisch aspect van voetballen een nieuwe dimensie. Het fysieke karakter van voetbal maakt plaats voor een rustige vorm van bewegen. Deze voetbalvorm zorgt ervoor dat het makkelijker is om een leven lang van voetbal te kunnen blijven genieten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio