1.4 C
De Bilt

Waterpoort geeft startschot voor fietsroute in Bergen op Zoom

Op 27 juli lanceerde Waterpoort, samen met de gemeente Bergen op Zoom, de nieuwste fietsroute die valt onder Beleef Waterpoort op de fiets. Wethouder Dominique Hopmans ontving met veel enthousiasme deze route. “Alles komt in deze route samen!”

Zoveel moois te ontdekken

“West-Brabant is echt uniek. En daar kom je maar op één manier achter; op de fiets,” zegt Thomas Zwiers, voorzitter van Waterpoort. Gemeenten Tholen, Moerdijk, Halderberge en Goerree-Overflakkee hadden al een Waterpoort fietsroute. Bergen op Zoom komt daar nu bij. In samenwerking met IVN Natuureducatie, VVV Brabantse Wal en de lokale ondernemers is door Waterpoort een nieuwe fietsroute voor Bergen op Zoom samengesteld.

Wethouder Dominique Hopmans, portefeuillehouder economie en toerisme nam de route in ontvangst. “Alles komt in deze route samen: water, natuur én ons erfgoed waar we zo trots op zijn. Met deze route zetten we Bergen op Zoom als Beleefstad weer extra op de kaart.”

Fietsroute

De route heeft een lengte van 35 kilometer, langs 3 gastheren en 7 streekproductenwinkels. De route is te downloaden op www.waterpoortwerkt.nl/fietsroutes en verkrijgbaar bij VVV Brabantse Wal. In totaal zijn er 7 fietsroutes in het Waterpoortgebied met een totale lengte van 300 kilometer. “Bergen op Zoom maakt deel uit van het samenwerkingsverband Waterpoort. Met elkaar zien we de kansen en mogelijkheden voor o.a. de toeristisch en recreatieve sector. Deze fietsroutes zijn daar een mooi resultaat van”, aldus Hopmans.

De gastheren van Waterpoort

Waterpoort, rondom het Volkerak-Zoommeer, ligt op het grondgebied van de gemeenten Bergen op Zoom, Goeree-Overflakkee, Halderberge, Moerdijk, Steenbergen en Tholen. De inwoners en ondernemers van de betrokken gemeenten trekken samen met provincie, waterschap, terreinbeheerders en onderwijs op om dit bijzondere gebied op de kaart te zetten. Een aantal ondernemers is opgeleid door IVN Natuureducatie tot gastvrouw of gastheer.

Zij weten alles over de ontstaansgeschiedenis, het cultureel erfgoed, toeristisch-recreatieve mogelijkheden, natuurgebieden en typische flora en fauna van Waterpoort. Je kunt ze herkennen aan de Gastherenvlag bij hun bedrijf. Tijdens de fietsrouteactie kun je bij veel Gastheren gratis producten ophalen of profiteren van een kortingsactie. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio