12.5 C
De Bilt
dinsdag, 24 mei 2022

‘Weet Waar Je Woont’ – wisselbokaal voor basisschool Merijntje

Nieuw-Vossemeer – De leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool Merijntje hebben de wisselbokaal ‘Weet Waar Je Woont’ en een overheerlijke taart verovert. De wisselbokaal is de hoofdprijs van de Schoolstrijd 2018. Tijdens deze Schoolstrijd werd de kennis van de kinderen over hun eigen gemeente getest. Deze kennis hadden zij al geoefend in het digitale spel ‘Weet Waar Je Woont’.

Digitaal spel ‘Weet Waar Je Woont’

De vraag ‘Weet jij waar je woont?’ staat centraal in het digitale spel ‘Weet Waar Je Woont’. Dit spel bevat meer dan 500 vragen die kinderen spelenderwijs meenemen door de geschiedenis, landschap, gebruiken, kernen en verhalen van de gemeente. Met ieder goed antwoord verdienen de kinderen stenen waarmee zij hun eigen kern kunnen uitbreiden. Zo kunnen ze vervolgens op een (digitale) plattegrond hun eigen dorp of stad opbouwen met allerlei fantastische objecten zoals een achtbaan en een dinosaurus.

Schoolstrijd 2018

De kennis die de kinderen hebben opgebouwd door ‘Weet Waar Je Woont’ werd vandaag getest tijdens de Schoolstrijd 2018. Dit jaar vond deze strijd plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. Na de opening door wethouder Wilma Baartmans gingen zes scholen met elkaar de strijd aan.  De kinderen van Merijntje gaven de meeste goede antwoorden en wonnen daarmee de ‘Weet Waar Je Woont’ – wisselbokaal.

Platform Kunst en Cultuur

Het spel ‘Weet Waar Je Woont’ is een initiatief van het Platform Kunst en Cultuur. Talloze vrijwilligers hebben bijgedragen aan de inhoud van dit spel. De gemeente ondersteund het Platform en heeft samen met serviceclub Kiwanis en de voormalige actiegroep Kies Best, Kies West het spel financieel mede mogelijk gemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio