15.6 C
De Bilt

Welke middelbare school past bij een hoogbegaafd kind?

Bergen op Zoom – Op dinsdag 15 januari organiseert de Stichting Hoogbegaafd Bewust een informatie avond voor ouders van een (vermoedelijke) hoogbegaafd kind met name voor kinderen uit groep 7 en 8. Deze avond heeft als doel om ouders handvatten te geven om samen met hun kind de beste middelbare school te kiezen.

Tijdens deze avond geeft Jeroen van Liempt (Senior Onderwijsadviseur Novilo) een uitleg over de verschillende profielen van (hoog-)begaafden die te onderscheiden zijn en de verschillende soorten talent/intelligentie van deze kinderen.

Aan bod komen de verschillende vragen die je als ouder kan stellen om een goed beeld te krijgen wat een school uw kind kan bieden, hoe scholen het onderwijs aan hoogbegaafde kinderen hebben georganiseerd en in welke zorg en leerbehoeften zij tegemoet kunnen komen.

De infomatieavond vindt plaats op 15 januari 2019 van 19:00 uit tot 21:30 uur. De locatie van de informatieavond is Basisschool Lodijke, Ouderdinge 15, Bergen op Zoom. Aanmelden kan per e-mail via hbbrabantsewaltholen@gmail.com.

Stichting Hoogbegaafd Bewust

De stichting is begin 2018 ontstaan en wil een platform creëren ter bevordering van het maatschappelijke bewustzijn omtrent hoogbegaafdheid en het welbevinden van hoogbegaafden, in de regio Brabantse Wal en Tholen.

In juni 2018 hebben we een symposium georganiseerd over de overgang van basisschool naar middelbare school. Na dit succesvolle symposium voor scholen willen we met dit thema de vervolgstap maken naar de ouders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio