5.2 C
De Bilt

West-Brabant West op de kaart als stedelijke regio

De gemeenten Bergen op Zoom, Moerdijk, Steenbergen, Halderberge, Woensdrecht, Rucphen en Roosendaal nemen als Stedelijke Regio West-Brabant-West (SRWBW) een belangrijke stap naar een Regionale Investeringsagenda (RIA).

West-Brabant

Samen met het Waterschap de Brabantse Delta en de provincie Noord-Brabant bespraken de burgemeesters en wethouders van de gemeenten deze week de hoofdlijnen van de Brabantse en de Regionale Verstedelijkingsstrategie West-Brabant. Ze stemmen in met de richtinggevende principes van de Brabantse Verstedelijkingsstrategie en vullen de Regionale Verstedelijkingsstrategie verder aan.

Woon- en werkregio

De SRWBW wordt een aantrekkelijke woon- en werkregio. De inzet is een hoogwaardige, integrale en duurzame ontwikkeling van de regio waarin ruimte is voor uitbreiding van wonen en werken, maar waarbij water, groen en natuur eveneens verder ontwikkeld worden. Het Rijk heeft een grote opgave om woningen te bouwen. De SRWBW geeft ook aan dat de regio graag bereid is om een grotere bijdrage te kunnen leveren aan de verstedelijkingsopgave van
Nederland en Noord-Brabant. Dat kan door bijvoorbeeld nog meer woningen te bouwen dan dat op dit moment voorzien is in de regio.

Regionale Verstedelijkingsstrategie

We werken de Regionale Verstedelijkingsstrategie de komende maanden uit en vertalen deze naar een Regionale Investeringsagenda. Deze Regionale Investeringsagenda bieden we aan aan het Rijk en de provincie als basis voor een Verstedelijkingsakkoord. De gemeenteraden van de gemeenten van de Stedelijke Regio West-Brabant West zijn over dit proces geïnformeerd en zullen actief betrokken worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio