19.7 C
De Bilt
dinsdag, 28 juni 2022

Woensdrecht verlengt samenwerking met natuurpodium

De gemeente Woensdrecht verlengt de samenwerkingsovereenkomst met het Natuurpodium Brabantse Wal met drie jaar. Tot en met 2024 kunnen scholen in de gemeente gebruik maken van het educatief programma over de natuur op de Brabantse Wal, duurzaamheid en het lokale erfgoed. Het Natuurpodium Brabantse Wal heeft de duurzame ontwikkeling van de Brabantse Wal hoog in het vaandel staan. Het ontwikkelt lessen en een educatief programma voor scholen en organiseert projecten, exposities en evenementen om de lokale natuur en duurzame initiatieven onder de aandacht te brengen van het grote publiek.

Woensdrecht partner Natuurpodium

De gemeente Woensdrecht is partner van het Natuurpodium en heeft onlangs besloten ook in de periode 2022-2024 budget ter beschikking te stellen voor natuur- en duurzaamheidseducatie. Hierdoor kunnen alle scholen uit de gemeente ook de komende schooljaren gebruik maken van het programma. Robert Deliën van het Natuurpodium is blij met de contractverlening: “Kinderen beleven veel plezier aan de activiteiten die wij voor ze organiseren. Het zorgt voor een stukje bewustwording van de natuur in de eigen omgeving en draagt bij aan het besef dat ze daar zelf een bijdrage aan kunnen leveren.” Ab de Laater, schooldirecteur van twee van de deelnemende scholen, bevestigt dat: “Het gaat over een actueel onderwerp, dat leeft bij de jeugd.”

Werkstukjes uitdelen

Samen met wethouder Lars van der Beek van de gemeente Woensdrecht deelden zij vandaag de werkstukjes uit, die leerlingen van groep 3 van basisscholen De Klim-Op en Delphin in Hoogerheide eerder maakten bij het Natuurpodium. “Het is mooi dat de kinderen op deze manier in aanraking komen met al het moois dat de Brabantse Wal te bieden heeft. Natuur en duurzaamheid horen bij het hedendaagse onderwijs. Ik ben blij dat alle scholen in onze gemeente de waarde hiervan inzien en gebruik maken van het educatief programma.

Wij dragen als gemeente graag ons steentje bij om dit mogelijk te maken”, aldus Van der Beek. “De trotse en blijegezichten van de leerlingen als ze het resultaat terug zien van hun schilderijtje zeggen
genoeg!” Er komt nog een expositie van de schilderijen met de titel ‘Buiten spelen is fijn!’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio