8.3 C
De Bilt
maandag, 28 november 2022

Op de pagina Adverteren van Regio Online lees je alles over de mogelijkheden om te adverteren op onze nieuwswebsite. Adverteren kan door middel van content, maar je kunt ook adverteren met banners bijvoorbeeld.

Adverteren

Wist je dat adverteren bij Regio Online helemaal niet duur is? Adverteren kan al vanaf 1 euro per dag voor banners. Adverteren met content kan al vanaf 24,95 euro. Laat je informeren over alle mogelijkheden die wij met adverteren bieden. Natuurlijk vindt je op Regio Online alles over regionaal en lakaal nieuws. Daarnaast kun je weer & verkeersinformatie vinden en via P2000 de actuele 112 meldingen bij jou inde buurt.

Op de pagina Adverteren van Regio Online lees je alles over de mogelijkheden om te adverteren op onze nieuwswebsite. Adverteren kan door middel van content, maar je kunt ook adverteren met banners bijvoorbeeld.

Adverteren

Wist je dat adverteren bij Regio Online helemaal niet duur is? Adverteren kan al vanaf 1 euro per dag voor banners. Adverteren met content kan al vanaf 24,95 euro. Laat je informeren over alle mogelijkheden die wij met adverteren bieden. Natuurlijk vindt je op Regio Online alles over regionaal en lakaal nieuws. Daarnaast kun je weer & verkeersinformatie vinden en via P2000 de actuele 112 meldingen bij jou inde buurt.

Woensdrecht Wielerzomer met extra corona maatregelen

Hoogerheide – De wielercomités Hoogerheide en Huijbergen hebben het initiatief genomen om deze zomer de ‘Woensdrecht Wielerzomer te organiseren’ met een wielerwedstrijd in ieder dorp. De gemeente Woensdrecht staat bekend om zijn wielerkoersen, maar natuurlijk hebben we wel met een bijzondere situatie te maken rondom het coronavirus. Verspreiding van het virus moet vermeden worden en daartoe zijn een aantal voorwaarden gesteld aan de organisatie van de Woensdrechtse Wielerzomer.

Wielergemeente

Hans de Waal (wethouder sport): “Woensdrecht is een wielergemeente, maar vanwege corona zijn er veel evenementen niet doorgegaan. Dit is heel logisch, maar wel jammer. Samen met de organiserende comités zijn we dan ook om tafel gegaan om te kijken hoe vorm gegeven kon worden aan de Woensdrecht Wielerzomer, met inachtneming van de coronamaatregelen. Onlangs is daar bovenop het oranje reisadvies van en naar de provincie Antwerpen gekomen.

Afspraken voor veiligheid en gezondheid

“We zijn tot afspraken gekomen waarmee het zowel voor de renners als het publiek van de Woensdrecht Wielerzomer mogelijk is om de wedstrijden veilig door te laten gaan. Hierbij is het evenement uiteraard naast de geldende noodverordening gelegd en er is uitgebreid overleg geweest met de Veiligheidsregio Midden- en West Brabant”.

Maatregelen

De belangrijkste afspraken rondom de Woensdrecht Wielerzomer zijn als volgt:

De renners:

 • Vanwege het reisadvies van en naar de provincie Antwerpen zijn Belgische renners uitgesloten van deelname
 • De renners dienen zich voor en na de wedstrijd te houden aan de voor iedereen geldende coronamaatregelen

De parcoursen:

 • Alle parcoursen zijn aan de rand van de dorpen (veelal poldergebied)
 • De start/finish is afgebakend gebied waar publiek niet kan gaan staan. Bovendien wordt het aantal mensen binnen het afgebakende gebied gemonitord
 • Drukke plaatsen worden zoveel mogelijk vermeden

Publiek en begeleiding:

 • U kunt langs het parcours komen kijken, maar houdt u zich wel aan de voor iedereen geldende coronamaatregelen: blijf bij klachten thuis, houd 1,5 meter afstand van anderen, was uw handen regelmatig en hoest/nies in uw elleboog.
 • Bij de start/finish kunt u niet staan én schreeuwen/zingen langs het parcours mag niet.
 • Er zijn voldoende corona-stewards aanwezig om hierop toe te zien, volg a.u.b. hun aanwijzingen op

Geen Belgische bezoekers

Verkeersregelaars van de Woensdrecht Wielerzomer worden ingezet en verzoeken Belgische bezoekers terug te keren vanwege het oranje reisadvies. Hans de Waal (wethouder sport): “Na iedere wielerwedstrijd evalueren we met de organisatie hoe het verlopen is. We kunnen dan besluiten om volgende rondes op aangepaste wijze door te laten gaan. We gaan er niet vanuit dat het nodig is, maar bij excessen, escalaties of aangescherpte coronamaatregelen kan ook besloten worden om volgende wedstrijden te annuleren”.

Mooi dat het kan

Niels van Elzakker: (Stichting Wielercomité Hoogerheide): “”Het is mooi dat we als wielergemeente Woensdrecht de eerste officiële KNWU wielerkoersen kunnen organiseren in deze coronatijd. Na het missen van zoveel sport en festiviteiten in onze dorpen is het fijn dat we de draad weer op kunnen pakken door het organiseren van 5 koersen in alle dorpen van Woensdrecht.

Richtlijnen RIVM respecteren

Er staan super gemotiveerde renners en rensters aan de start en we doen er alles aan om de Woensdrecht Wielerzomer veilig te laten verlopen voor renners en publiek. We vragen iedereen om de bekende richtlijnen van het RIVM te respecteren en de instructies van onze corona-stewards op te volgen, zodat we alle koersen zonder problemen kunnen laten doorgaan. We verheugen ons op prachtige koersen!”

Programma

De wedstrijden waarover we spreken zijn:

 • 8 augustus – Ossendrecht – Vrouwen en elite/belofte
 • 15 augustus – Woensdrecht – Nieuwelingen + categorie 7 en elite/belofte
 • 29 augustus – Hoogerheide – Junioren en elite/belofte
 • 5 september – Putte – Nieuwelingen en categorie 7 en elite/belofte
 • 12 september – Huijbergen – Nieuwelingen, junioren en elite/belofte

Meer informatie

Meer informatie over de programma’s en parcoursen op: www.woensdrechtsewielerzomer.nl, www.rondevanhoogerheide.nl, www.wchuijbergen.nl of Facebook Woensdrechtse Wielerzomer 2020.

Organisatie Woensdrecht Wielerzomer

Jeroen van Wezel (Stichting Wielercomité Huijbergen): “ Organiseren van wielerwedstrijden zit in ons bloed. Niels van Elzakker nam een aantal weken terug telefonisch contact op met de vraag of wij in de gemeente Woensdrecht een Wielerzomer kunnen organiseren binnen de vijf kernen van gemeente Woensdrecht. De vraag was in welke vorm, gezien de huidige omstandigheden en daarnaast dienden wij medewerking te krijgen van de gemeente, de KNWU en de Veiligheidsregio Midden en West Brabant.

Enthousiaste samenwerking

De gemeente en KNWU waren beiden zeer enthousiast. Na diverse overleggen kregen we op 6 augustus ook groen licht van de Veiligheidsregio. De uitdaging voor ons was om sponsoren te vinden en een goed draaiboek met de coronaregels. Wij hebben een supergoed team beschikbaar die de renners en de toeschouwers op de corona regels zullen wijzen tijdens de Woensdrecht Wielerzomer. Belangstelling vanuit de renners is overweldigend, men snakt naar het rijden van wedstrijden.”

Hitte

Let op: Het wordt zaterdag erg warm. Zorg ervoor dat u geen klachten krijgt door voldoende te drinken, de schaduw op te zoeken en zonnebrandcrème te gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio