15.1 C
De Bilt

Nieuwe ZeBra-routes verkrijgbaar bij de VVV

Brabant – Fietsliefhebbers kunnen de komende tijd kennismaken met twee nieuwe fietsroutes: de ZeBra-route Noord en Zuid. Deze routes trekken door de provincies Zeeland en Noord-Brabant. Op 4 augustus 2022 trapten de wethouders van de Brabantse Wal, Reimerswaal en Tholen de fietsroutes letterlijk af en sindsdien zijn de routes gratis verkrijgbaar.

Het gebied waar Zeeland en Brabant aan elkaar grenzen is prachtig en uniek. De ruige kust met dijken en bruggen en de prachtige bossen. Reden genoeg om de fietsnetwerken tussen Reimerswaal, Tholen en de Brabantse Wal aan elkaar te verbinden.

Zeeland en de Brabantse Wal

Reimerswaal is een smal stukje Zeeland tussen de Ooster- en Westerschelde waar dorpen ontstonden en groeiden; aan elkaar verbonden door dijken, akkers, weilanden en boomgaarden. Tholen staat bekend om het groene landschap afgewisseld met oude dijken, molens en boerenhoeves. Een onontdekt stukje Zeeland wat een bezoek meer dan waard is.

De ZeBra-route trekt ook over de Brabantse Wal, daar waar Brabant Zeeland kust, uitgestrekt van Steenbergen tot de Belgische grens. Voor iedere fietser een verrassend divers gebied. Waar natuurschoon, monumenten en culturele evenementen met elkaar verweven zijn. Het is een prachtige omgeving, rijk aan contrasten. Bossen, glooiende weilanden, vlakke polders en wateren wisselen elkaar af.

Nieuwe fietsroutes

Om twee bijzondere gebieden met elkaar te verbinden, zijn de ZeBra-route Noord en Zuid ontwikkeld. De wethouders van de Brabantse Wal, Dominique Hopmans (Bergen op Zoom), Maurice Remery (Steenbergen) en Rainier Schuurbiers (Woensdrecht) laten weten: “We zijn erg blij met de nieuwe fietsroutes. Het is leuk en verrijkend om al fietsend bij de buren te gluren. De Brabantse Wal heeft een unieke ligging en dat laat deze ZeBra-route goed zien.

Het is voor vele fietsliefhebbers een verrassende route langs de bossen, polders, heuvels en erfgoed van de Brabantse Wal, in combinatie met het Zeeuwse landschap. We nodigen bezoekers en bewoners van harte uit om op de fiets te stappen en te genieten van deze prachtige route en afwisselende omgeving. We kijken ook uit naar meer gezamenlijke projecten waarin we recreanten verleiden om over grenzen heen te recreëren.”

Routes zijn gratis verkrijgbaar

Beide routes (Noord en Zuid) zijn gratis verkrijgbaar bij VVV Brabantse Wal, de agentschappen in Steenbergen en Woensdrecht en diverse ondernemers op de Brabantse Wal.

De fietsroute Noord is daarnaast ook verkrijgbaar bij de Bowling de Thoolse Brug, Hotel Tholen, Brasserie Huys van Roosevelt in Oud-Vossemeer en verschillende (toeristisch/recreatieve) ondernemers op het eiland Tholen. Bij de Tourist Shop in Yerseke is de fietsroute Zuid verkrijgbaar.

De routes zijn ook te downloaden via www.vvvbrabantsewal.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio