16.7 C
De Bilt

Zomerexpositie Salon van Tholen tijdens open atelierroute

Tholen – Van 3 juli tot en met 29 augustus 2018 geeft de tweede aflevering van de ´Salon van Tholen´ een beeld van wat kunstenaars op Tholen en Sint Philipsland aan kunst te bieden hebben. Dit jaar zijn er olieverf- en acrylschilderijen, glaskunst, textielkunst en tekenkunst op keramiek te zien in het atrium van het gemeentehuis. De expositie is onderdeel van de open atelierroute en gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van het gemeentehuis en op zaterdag van 09:00 tot 12:00 uur.

Initiatief open atelierroute

De Salon van Tholen is een initiatief dat voortgekomen is uit de OPEN atelierroute, opgericht door het Cultuurplein Tholen. Vanaf april tot en met september zijn de ateliers van (dit jaar) 20 kunstenaars geopend op elke eerste zaterdag van de maand. Daarnaast zijn er twee exposities te bezoeken. Adressen en openingstijden zijn beschikbaar op de site www.cultuurpleintholen.nl [1] en via flyers bij de deelnemers, campings en horecagelegenheden. De Salon van Tholen biedt de gelegenheid om ook buiten de openingstijden van de atelierroute kennis te maken met het werk van Thoolse kunstenaars.

De affiche is -evenals vorig jaar- ontworpen door Louis Hector.

De deelnemende kunstenaars en hun werk

_Mieke van Alphen_ is glaskunstenaar en woont en werkt in Poortvliet. De omgeving waarin zij leeft en de mogelijkheden van het materiaal glas zijn haar inspiratiebron. Zij heeft daarnaast ervaring als docente tekenen, schilderen en glas. Op de expositie staan voorbeelden van gefused glas en een combinatie van glas, keramiek en koperfolie.

_Francesco Antonietti_ woont en werkt in Tholen (Atelier 28), waar hij ook cursussen geeft in tekenen en schilderen en het vervaardigen van etsen. Sleutelwoorden voor zijn werk zijn : fijne details, speelsheid, technische vaardigheid en een contrastrijk kleurenpalet. Hij exposeert drie stillevens in acrylverf.

_Andrea Cook_ woont en werkt ook in Tholen (Atelier 28). Zij geeft cursussen in olieverf- en aquareltechnieken en het maken van etsen. Voor haar is de combinatie van het heldere licht op Tholen, het land en het water de inspiratiebron bij uitstek. In haar werk is ook te zien dat zij het heel jaar door zwemt in open water. Zij toont drie schilderijen in olieverf en acryl.

_Rianne van Duijvenbode_ woont en werkt in Oud-Vossemeer. In haar atelier Art-Co werkt zij met bijzondere kunstenaars met een beperking en jonge talenten. Vanuit haar eigen spontane pentekeningen is door een combinatie van technieken “Kunst op bord” ontstaan. Het zijn geschilderde tekeningen op keramiek. Vier borden geven een indruk van haar werk.

_Martin Hoevenaars_ woont en werkt in Scherpenisse (Kunstkamer). Hij combineert tekenen en schilderen met bewegingskunst, zijn werk als Cliniclown en het initiatief om de Kunstkamer Holland Huis een nieuwe bestemming te geven. Inspiratiebron: het Thoolse landschap en het hergebruik van materiaal. Zoals de twee panelen die op de tentoonstelling te zien zijn.

_Adriana Nani Kamphuis_ woont en werkt een deel van het jaar in Stavenisse. Zij bestudeerde het effect van licht en kleur op menselijke gevoelens. Als schilder werkt zij het liefst in de natuur “plein air”.

Drie van de vier getoonde schilderijen zijn gewijd aan de Oosterschelde.

_Victor van der Lande_ woont en werkt in Sint-Annaland. Het belangrijkste in zijn werk zijn de schilderachtige betrekkingen binnen het schilderij: contrast, hoeveelheden, beweging, structuur, ritme.  Voor hem is schilderen met acryl een deel van dat proces vanwege de snelle droogtijd van de verf.  Victor exposeert twee schilderijen.

_Puck Meijer_ woont en werkt in Sint-Maartensdijk. Elk schilderij krijgt vorm door drie bronnen: de natuur (het Thoolse landschap, het licht, de Oosterschelde), de geschiedenis van de schilderkunst en de mogelijkheden van materiaal en techniek. Zij toont twee landschappen in olieverf.

_Liesbeth Romeijn_ woont in Sint-Maartensdijk en werkt in Scherpenisse. Het combineren van technieken en een streven naar authenticiteit gaan samen met het samenwerken met anderen uit verschillende disciplines. Zij geeft ook workshops in de Kunstkamer in Scherpenisse. Acht voorbeelden van haar werk zijn geëxposeerd in een vitrine.

OPEN atelierroute

De OPEN atelierroute is vanaf april tot en met september elke eerste zaterdag van de maand van 11:00 – 16:30 uur.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio