12.5 C
De Bilt
dinsdag, 24 mei 2022

Zorg voor Groen biedt cliënten SDW en GGZ WNB mooie kansen als opstap naar regulier werk

Gemeente Bergen op Zoom heeft samen met de SDW en de GGZ WNB gewerkt aan een plan ‘Zorg voor Groen’. Dit plan is op dinsdag 12 oktober door de drie partijen én een client ondertekend.

Zorg voor Groen

Het plan ‘Zorg voor Groen’ beschrijft hoe zorgaanbieders een maatschappelijke invulling geven aan Social Return binnen de Brabantse Wal gemeenten. Hieronder valt de begeleidingsactiviteit ‘Zorg voor Groen’ op Fort de Roovere. De clienten die de groenactiviteiten uitvoeren vormen samen ‘het Zorg voor Groen Team’.  Dit Team is inmiddels ook op andere groenlocaties op de Brabantse Wal werkzaam zoals Ravelijn, de Heidetuin en de Waterschans.

“De prioriteit ligt bij een zinvolle dagbesteding op een buitenlocatie, het bevorderen van participatie en het vergroten van de zelfredzaamheid van de clienten”, licht Winny Scheffelaar, adviseur Social Return van de gemeente Bergen op Zoom toe. “Verder besteden we ook aandacht aan werkritme opdoen, op tijd komen en samenwerken. Tevens wordt hierbij een bijdrage geleverd aan een schonere leefomgeving.”

Hilde Hulsen van SDW: “Wij zijn blij met deze overeenkomst. SDW werkt aan een samenleving waaraan iedereen mee kan doen, met of zonder beperkingen. Onze teams zetten zich in om mensen met een verstandelijke beperking, ontwikkelingsachterstand of andere ondersteuningsvraag zo zelfstandig mogelijk mee te laten doen. Wij kijken naar de mogelijkheden van iedere deelnemer.”

En dat geldt ook voor de GGZ WNB. Alieke Redeman :” Op deze manier kunnen wij onze clienten een opstap bieden naar regulier werk”.

Social Return

De Brabantse Wal gemeenten vinden het belangrijk om samen met bedrijven en onderwijs te investeren in de sociale infrastructuur van de gemeenten en regio. Eén van de instrumenten om dit te bewerkstelligen is Socal Return.

Met het opnemen van Social Return in aanbestedingen wordt door gecontracteerde partners een bijdrage geleverd aan het verwezenlijken van sociaal maatschappelijke doelstellingen bij voorkeur in de Brabantse Wal gemeenten. Naast het bieden van kansen aan werkzoekenden (inzet op arbeidsparticipatie en arbeidsontwikkeling) kan Social Return ook worden ingevuld met maatschappelijke activiteiten, zoals het plan Zorg voor Groen of het leveren van een bijdrage daaraan.

Bij de invulling van Social Return wordt ingezet op werkgelegenheid en/of actieve maatschappelijke betrokkenheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio