12.3 C
De Bilt
dinsdag, 24 mei 2022

Zorgelijke, nieuwe informatie: uitbreiding kassen ten zuiden van de Noordlangeweg

Steenbergen – Onlangs dook er een kaartje op met zorgelijke, nieuwe informatie: uitbreiding kassen ten zuiden van de Noordlangeweg is een optie. Nu staan de kassen slechts aan het noorden van die weg. Stel je voor: je rijdt Dinteloord uit en bent aan beide kanten omringd door kassen, zonder enig uitzicht op de mooie groene polders.

Daar moeten we niet aan denken. Daarom stelt de zorgelijke PVDA deze vragen, mogelijk ondernemen ze uiteraard verdere stappen.

Gemeenteraad

Zoals u weet spreekt de gemeenteraad binnenkort over het tegenhouden van verdere uitbreiding kassenbouw in het Westland Steenbergen middels een motie van de PvdA. Maar ook in Dinteloord bestaan risico’s van verdere uitbreiding. Laatst ontvingen inwoners bijgevoegd kaartje, waarop duidelijk is te zien dat het gebied ten zuiden van de Noordlangeweg aangemerkt is als uitbreidingsgebied (door mij rood gemarkeerd).

Zorgelijke vragen:

  1. Sinds wanneer is dit gebied volgens u geschikt voor verdere uitbreiding glastuinbouw?
  2. Wist de raad hier al eerder van af? In oudere documentatie is dit kaartje niet terug te vinden.
  3. Bent u bereid om dit kaartje bij te werken, zodat uitbreiding glastuinbouw ten zuiden van de Noordlangeweg niet langer een mogelijkheid is, en zodat het open polderlandschap ook daar behouden blijft?
  4. U stelt in het gemeentelijk rioleringsplan dat ernaar gestreefd wordt om de 100ha glastuinbouw in Dinteloord uit te breiden naar 260ha. Betreft dit slechts het AFC (waarbij uitbreiding helaas al geruimte tijd op de planning staat) of rekent u hierbij ook alvast het gebied ten zuiden van de Noordlangeweg?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio