21.9 C
De Bilt

112 markt Capelseweg Capelle druk bezocht

Capelle aan den IJssel- Vrijdag 3 mei was het weer zover de 112 markt in Capelle aan den IJssel. Tussen 12:00 en 16:30 konden kinderen en ouders een kijkje nemen bij de verschillende hulpdiensten bij sporthal Schenkel. De 112 markt werd dit jaar weer georganiseerd door gemeente Capelle aan den IJssel. Vele hulpdiensten zoals brandweer en politie waren bij dit evenement aanwezig.

Demonstratie Technische hulpverlening

De brandweer heeft samen met de EHBO een demonstratie gegeven over hoe de brandweer een persoon bevrijd uit een auto. De twee demonstratie’s werden goed bezocht. Na afloop van de eerste demonstratie werd er door een brandweerman uitleg gegeven wat de brandweer nou precies gedaan had bij de demonstratie. Ook werd er door de brandweer na de demonstratie uitgelegd waar al het gebruikt gereedschap voor diende.

Brandweer duikers vermaken kinderen

De brandweer heeft op de 112 markt verschillende keren een duiker te water laten gaan. De kinderen konden met de duiker communiceren via de koptelefoon van de duikploegleider. Dit was een enorm groot succes bij de kinderen. De duikers van de brandweer kregen dus ook hele leuke opdrachten en vragen van de kinderen.

Politie en handhaving plein

De politie en de handhaving van de Gemeente Capelle aan den IJssel waren ook aanwezig op de 112 markt. De kinderen konden een kijkje nemen in verschillende politie voertuigen. De kinderen konden ook in het Mobiel Media Lab van de politie een quiz spelen. De handhaving en politie stonden natuurlijk ook open om vragen van kinderen en ouders te beantwoorden.

Ballen spuiten met de Jeugdbrandweer

De jeugdbrandweer van Barendrecht was ook aanwezig op deze 112 dag. Bij de jeugdbrandweer konden kinderen onder begeleiding van de jeugdbrandweer spuiten met een brandweer slang. De kinderen moesten proberen om met een waterstraal ballen uit verschillende objecten te krijgen. Voor de jongens van de jeugdbrandweer was het een leuke en drukke dag.

@regioonline

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio